Stufat de porc


Imi place mult stufatul si mai ales in aceasta perioada este foarte des in meniul nostru. L-am facut multi ani la rand doar cu pui, insa in acest an l-am incercat si cu porc. Este foarte bun si foarte usor de preparat, la fel ca si cel de pui.

Am cumparat cotlete de porc fara os pentru aceasta reteta, insa puteti pune si costite, pulpa, ceafa, cam orice va place voua :) Verdeturi gasiti peste tot prin piete acum si trebuie sa profitati de ele si sa preparati un stufat de porc delicios :)

Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 4 cotlete de porc, 8 fire mari de ceapa verde, 8 fire mari de usturoi verde, 1 legatura patrunjel, 1 cutie de rosii in bulion, 3 linguri sos de rosii, 2 linguri faina, 2 linguri ulei, sare, piper, boia dulce, cimbru, oregano.
Cotletele de porc se condimenteaza cu sare, piper si boia. 

Se pun la incins, intr-o cratita, 2 linguri de ulei si se aseaza feliile de carne.

Se prajesc putin pe ambele parti, apoi se adauga vinul.

Se lasa 5-10 minute pana ce se evapora o parte din vin, apoi se pun ceapa si usturoiul tocate.

Se lasa acoperite cu capac, la foc mic, 10-12 minute, apoi se pun rosiile si sosul de rosii.

Se lasa inca 10 minute, tot acoperite cu capac, dupa care se condimenteaza cu sare, piper, oregano si se adauga faina desfacuta in 2-3 linguri de apa.

Se lasa 5 minute pana ce sosul de ingroasa, apoi se opreste focul si se pune patrunjelul tocat marunt.

Se serveste cu mamaliguta, salata de varza si ardei iute :) Noua asa ne place cel mai mult, voi va alegeti singuri garnitura preferata :P

Pofta buna!

0 Response to "Stufat de porc"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.