Retete cu portocale/ mandarine


Va plac citricele? Eu le ador! :)

In limonada, sucuri, deserturi aromate, in salate sau langa preparate de carne sunt minunate:)

Astazi va prezint cateva retete cu portocale si mandarine, ideale atunci cand vreti sa consumati aceste fructe si altfel decat ca gustare proaspata intre mese.

Portocalele sunt o sursa excelenta de vitamina C. O singura portocala contine 116% din doza zilnica recomandata de vitamina C. Asigurarea dozei zilnice din aceasta vitamina este asociata cu un risc scazut de cancer la colon, ajutand la combaterea radicalilor liberi ce dauneaza ADN-ului. 

Antioxidantii din portocale protejeaza pielea de daunele radicalilor liberi care duc la imbatranire prematura. O portocala pe zi te poate ajuta sa pari tanara chiar si la 50 ani!

Deoarece sunt bogate in vitamina B6, portocalele sustin producerea de hemoglobina.

Datorita continutului de magneziu, portocalele ajuta la reglarea presiunii sangvine.
Consumul de fructe bogate in beta-criptoxantina, un carotenoid portocaliu-roscat care se gaseste in cantitati mari in portocale, porumb si dovleac, scade considerabil riscul de cancer pulmonar.

Portocalele, ca mai toate citricele, produc mai mult suc atunci cand sunt calde, la temperatura camerei. De asemenea, rostogolirea portocalei cu palma pe o suprafata plana ajuta la extragerea unei cantitati mai mari de suc.

Mandarinele au de asemenea o multime de proprietati benefice asupra organismului. 

Lupta impotriva anemiei prin continutul de fier si vitamina C. Sunt indicate in hipercolesterolemie, scazand concentratia colesterolului din sange. 

Prin continutul de vitamina A imbunatatesc functiile vederii, la fel cum se intampla in cazul consumului de morcovi.

Mandarinele sunt indicate copiiilor aflati in perioada de crestere, intarindu-le sistemul imunitar si crescand pofta de mancare.

Mandarinele cresc rezistenta impotriva infectiilor si imbunatatesc sistemul imunitar si functiile digestive.

Retete cu portocale/ mandarine  




Pofta buna si gatiti cu spor!

2 Response to "Retete cu portocale/ mandarine"

  1. Mie da! Imi plac foarte mult citricele, mai ales lamaile si portocalele. Multumim pentru colectia de retete. Pup!

    Danutza says:

    Rita, ma bucur ca si tu esti fan citrice ... sunt pline de vitamine. Eu cel mai des consum sucuri din ele ...simple sau in combinatii cu alte fructe :)

    Pupici :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.