File de novac la cuptor cu broccoli si morcovi
By http://retetegg.blogspot.com/
De curand am descoperit un tip de peste pe care acum dupa ce l-am incercat vi-l recomand sa-l incercati si voi. Este vorba de novac, noi am cumparat un file mare de novac, care a avut un kg.
Are gustul asemanator cu pastravul si are avanatajul ca fiind un peste mare n-are decat oase mari. E imposibil sa nu le vezi si sa nu le ocolesti:)) Noi l-am mancat fara probleme, ca pe o friptura. (Am o mare teama de oasele de peste mici si ma si enerveaza sa stau juma de ora numai sa le aleg pana imi trece si pofta de mancare).
L-am pregatit la cuptor, cu legume si multa lamaie. E mega extra gustos si sanatos si voi incerca sa-l gatesc si sub alte forme.
Am folosit:
Am condimentat pestele, am asezat pe langa el legumele si l-am "imbatat" cu vin si apa.
Am pus si felii de lamaie deasupra lui.
L-am pus la cuptor la foc potrivit aproximativ 25 - 30 de minute.
La jumatatea coacerii l-am scos din cuptor si l-am stropit cu zeama de lamaie.
A fost o cina usoara si foarte gustoasa!
De curand am descoperit un tip de peste pe care acum dupa ce l-am incercat vi-l recomand sa-l incercati si voi. Este vorba de novac, noi am cumparat un file mare de novac, care a avut un kg.
Are gustul asemanator cu pastravul si are avanatajul ca fiind un peste mare n-are decat oase mari. E imposibil sa nu le vezi si sa nu le ocolesti:)) Noi l-am mancat fara probleme, ca pe o friptura. (Am o mare teama de oasele de peste mici si ma si enerveaza sa stau juma de ora numai sa le aleg pana imi trece si pofta de mancare).
L-am pregatit la cuptor, cu legume si multa lamaie. E mega extra gustos si sanatos si voi incerca sa-l gatesc si sub alte forme.
Am folosit:
- 1 file de novac, 1 punga de legume congelate (broccoli, morcovi, conopida), cateva boabe de mazare, 1 lamaie, condimente pt peste, sare, 1 pahar cu vin, 1 pahar cu apa, putin ulei de masline.
Am condimentat pestele, am asezat pe langa el legumele si l-am "imbatat" cu vin si apa.
Am pus si felii de lamaie deasupra lui.
L-am pus la cuptor la foc potrivit aproximativ 25 - 30 de minute.
La jumatatea coacerii l-am scos din cuptor si l-am stropit cu zeama de lamaie.
A fost o cina usoara si foarte gustoasa!
Meniul zilei:
1. Ciorbita de pastai si dovlecei cu visine
2. File de novac la cuptor cu broccoli si morcovi
3. Briose cu ciocolata
1. Ciorbita de pastai si dovlecei cu visine
2. File de novac la cuptor cu broccoli si morcovi
3. Briose cu ciocolata
O reteta perfecta...simpla de pregatit,sanatosa si mai ales delicioasa!
o seara placuta!
Multumesc mult Violette! Chiar la fix ai spus..asa este! Seara frumoasa si tie!
Imi place combinatia ;)...delicioasa!!
Multumesc mult Adina! Eu chiar acum salivam la checul tau cu ciuperci!! Yum!
si mie imi place tare mult pestele, dar sa fie fara oase :)) iar acesta arata foarte bine! :*
Pescaria mea nu are asa ceva,tre sa ma interesez.Daca zici ca are gust de pastrav e grozav!Pupici!
Daa, pestele fara oase e preferatul meu! Asta n-a avut decat 10 oase mari de tot...mi-a placut mult:) Pup Emily si multumesc pt vizita!
Teo, noi l-am gasit in Auchan! Vroiam initial sa luam un crap intreg, dar am vazut fileurile astea gigante si ne-au atras:) E bun,bun ... il recomand cu incredere! Pupici!
Uau, ce bine arata... o portie mica si pentru mine, chiar daca nu am postit... hmmm, bun, bun... mai ales ca nu are oase... N-am vazut asa ceva prin pescariile de aici... trebuie sa ma uit mai atent...
Foarte gustos novacul si gatit pe placul meu :) Imi place blogul tau, iar meniul zilei pe blog e super idee!!
Merci Daniela! Nici noi nu am postit, insa pestele e bun oricand si as vrea sa ne facem un obicei sa-l papam mai des:) Pupici!
Multumesc mult Diana! Si eu ti-am vizitat blogul si mi-au placut toate bunatatile de acolo:) Te pup!
Ideea cu meniul am vrut sa fie utila pt gospodinele de genul meu care mai au nevoie din cand in cand de inspiratie, sa gateasca ceva:)
arata foarte apetisant!