Ratatouille
luni, 14 septembrie 2015
20:41:00
,
2 Comments
Etichete: ardei , cascaval , ceapa rosie , dovlecei , legume , legume la cuptor , mancare cu legume , mancaruri de vara , piper , ratatouille , rosii , sare , ulei de masline , usturoi , vinete
Etichete: ardei , cascaval , ceapa rosie , dovlecei , legume , legume la cuptor , mancare cu legume , mancaruri de vara , piper , ratatouille , rosii , sare , ulei de masline , usturoi , vinete
Intotdeauna denumirea de "Ratatouille" ma duce cu gandul la filmul cu acelasi nume si la simpaticul Remy, personajul principal. Pentru cei ce n-au vazut inca filmul, ( eu l-am vazut de vreo 5 ori ) Remy e un bucataras iscusit, iar specialitatea lui este o reteta delicioasa de ratatouille.
Asa ca mi-am dorit foarte mult sa incerc acest fel de mancare, oarecum banal, dar foarte gustos! E momentul potrivit, fiindca ratatouille e un fel de mancare cu legume, iar in piata gasim legume proaspete din belsug.
Este un fel de mancare simplu, la cuptor! Nu este un fel de mancare scump si nici pretentios si se poate prepara si in varianta de post, fara cascaval sau parmezan deasupra :)
Portii: 4
Timp de preparare: 60 min
Timp de preparare: 60 min
Dificultate: usor
Am folosit:
- 2 vinete mici, 2 dovlecei, 6 rosii, 3 ardei kapia rosii, 2 ardei kapia verzi, 2 cepe rosii, 2-3 catei de usturoi, cateva fire de patrunjel, oregano, sare, piper, 3 linguri ulei de masline, 50 g cascaval ras, fulgi chilli (optional)
Legumele se spala bine si se indeparteaza cotoarele.
Intr-un bol punem 1 ardei kapia verde, 1 ardei kapia rosu, 3 rosii, 3 catei de usturoi, 2 fire de patrunjel, sare, piper, chilli si oregano. Le pasam bine cu un blender vertical si omogenizam. Punem sosul obtinut in frigider cateva minute.
Vinetele, dovleceii, ardeii, rosiile si ceapa se taie rondele. Se aseaza in tava feliile de legume, alternandu-le dupa preferinta si culori :)
Deasupra se toarna sosul de rosii si ardei, uleiul de masline si se mai pune sare dupa gust.
Se lasa la cuptor, la foc mic, 20-25 de minute. Se presara deasupra cascavalul ras si putin patrunjel tocat marunt si se mai pune 5-7 minute in cuptor.
Se serveste ca fel principal sau ca garnitura langa friptura. Mie mi se pare excelent ca fel principal!
Pofta buna!
J'adoreeeeee, biz
Merci Beth! Bisous