Tort cu rulada si inghetata


Asa cum va spuneam ieri, pentru ziua mamei mele am facut un tort foarte bun cu rulada si inghetata.

Un tort din 2 ingrediente gustoase, atat separat cat si impreuna :P Pe de-o parte rulada pufoasa cu crema de cacao si in mijloc inghetata cremoasa de vanilie si cacao.

Un tort deosebit ca aspect, ce nu mai are nevoie de alt decor. Ideal atunci cand sunteti in pana de idei sau cand pur si simplu nu aveti mult timp de stat in bucatarie.

Cea mai buna idee de desert in zilele de vara calduroase in care nu vrem sa mai pornim cuptorul. Iar avantajul este ca ingredientele se pot cumpara de la orice magazin.

Ideea am avut-o de la o emisiune in care am vazut acest tort spectaculos si mi-a tot bantuit prin minte cateva saptamani. Parea atat de simplu de facut si atat de usor, inca ma gandeam ca n-are cum sa iasa asa de bine.

Insa, eu sunt fanul experimentelor culinare (desi mai ratez uneori cate un desert :P) si trebuia sa ma conving daca tortul asta-i atat de bun. Si este! :)

Am folosit:
Rulada se taie in felii de grosime potrivita. Intr-un bol de plastic se aseaza feliile de rulada una langa cealalta, pe peretii vasului.

Inghetata trebuie tinuta 3-4 minute la temperatura camerei sa fie putin moale. Dar nu topita!!

Eu am pus primul strat, peste rulada, din inghetata de cacao, apoi inghetata de vanilie pana s-a umplut bolul.

Se pot pune chiar si mai multe straturi, mai ales daca aveti inghetata de fructe, colorata :)

Am pus bolul in congelator, aprox 20 de ore. Tortul e gata si in cateva ore, dar eu l-am facut cu o zi inainte.

Pentru ca tortul sa iasa frumos si usor din bol, am incalzit usor peretii bolului cu uscatorul de par. E o metoda foarte buna. Se poate pune folie in bol inainte de pregatirea tortului si se scoate usor din forma si asa, insa eu am uitat de pasul acesta :P

Am pus apoi platoul peste bol si am rasturnat usor. Partea cu rulada urmeaza sa fie in sus si obtinem tortul. Nu-i musai sa fie "bombat", se poate face sub orice forma doriti :)

Eu am decis sa nu il mai decorez cu nimic, nici macar cu frisca. Mi-a placut foarte mult asa simplu.

Pentru a taia felii am folosit un cutit cu lama lata si bine ascutita.

Tortul este si mai spectaculos taiat, datorita straturilor de inghetata. Abia astept sa-l incerc in varianta si mai colorata. :)


Pofta buna si spor!

6 Response to "Tort cu rulada si inghetata"

  1. Delicios tortul pregatit de tine!

    Stefy says:

    arata...oauu!! n-as refuza o feliuta!!!

    Danutza says:

    Multumesc mult Rocsy :*

    Danutza says:

    Multumesc mult Stefy :*
    Nici eu nu mi-am imaginat ca o sa arate asa de bine, ma gandeam ca se amesteca inghetata, dar a iesit perfect :)

    Monica says:

    Danutza,eu am 11 ani si m-am gândit sa ii fac mamei mele acest tort.Crezi ca o sa îmi iasă?
    P.S. Îl fac singura
    Mulțumesc mult.��

    Danutza says:

    Cu siguranta iti reuseste acest tort! E foarte usor de facut!

    Sa ai spor! :)

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.