4 ani de blog

By http://retetegg.blogspot.ro/

Astazi blogul meu implineste 4 ani!!

4 ani de retete gustoase si garnisite, de retete mai usoare sau mai dificile, uneori esecuri fiindca nu avem doar reusite, multe inventii si multa rabdare!

Blogul meu a crescut in fiecare zi si sunt mandra de el! 

Am facut pe fuga si un tort pentru ca era musai sa va servesc si pe voi cu ceva bun, la aniversarea de 4 ani :) Nu este prea deosebit ca aspect, mai ales ca e prima incercare de tort panna cotta, dar este foarte bun. In general pentru ocaziile deosebite, cand vreau sa fac un tort super, nu prea am succes. Pentru ca ma grabesc si iese altfel fata de cum ma astept :)

Vreau sa va multumesc mult pentru sustinerea din toti acesti ani, pentru ca imi cititi si incercati retetele, pentru ca uneori ma inspir de la voi (si blogurile voastre gustoase!), pentru ca aveti incredere in mine!

Nu am crezut vreodata ca voi putea ajunge aici! Blogul meu a pornit din pasiune, insa fara prea mari sperante, mai ales ca in domeniul culinar competitia e foarte mare. Sunt foarte multe bloguri si foarte multe bloguri si bloggeri foarte buni! Retete numeroase si diverse, din toate colturile lumii, fotografii care te fac sa intinzi mana spre ecran si sa incerci sa furi o prajitura de pe farfurie :)

Eu am inceput cu poze facute cu telefonul (si nu, nici macar nu era smartphone!), apoi mi-am luat o camera micuta de la Canon (care si-a facut bine treaba 1 an si jumatate - si e inca perfecta, desi nu o mai folosesc!), iar in prezent am un Nikon D3100. Il am din iulie 2012, am pentru el 3 obiective si pot spune ca e tot ce-mi trebuie. Poze bune tot nu stiu sa fac, dar ma ajuta mult camera :)))

Acum 4 ani nici macar Facebook-ul nu era chiar asa de trendy cum e acum, asa ca pagina de Facebook a blogului meu a aparut undeva prin 2011. Acolo am in prezent 5943 de fani declarati si devotati :)) si cu siguranta si alti doritori de bunatati, insa prea timizi pentru a da like :D. Toata lumea e binevenita acolo, ca si pe blog, iar eu incerc sa fiu cat mai mult prezenta si sa-mi sharuiesc retetele pentru voi!!

Asadar in 4 anisori blogul a adunat 962 de postari, fie ele retete, fie idei de meniuri, articole utile pentru casa si bucatarie, sfaturi culinare sau evenimente importante din viata mea pe care am simtit nevoia sa le traiesc alaturi de voi. Si-a modificat si aspectul, undeva pe la 1 an si de atunci arata ca azi.

Nu am simtit nevoia sa organizez concursuri, sa dau premii si sa vin cu idei de provocari si competitii. Eu cred ca fiecare blogger din domeniu, este special prin simplul fapt ca are o colectie frumoasa de retete personale, muncite si realizate din suflet. Nu am vrut niciodata sa pun la indoiala acest lucru si sa fiu nevoita sa aleg din 100 de retete minunate una singura, caci mi-e imposibil.

Nu cred ca munca unui om trebuie sa fie lasata in voia sortii (random). Eu nu prea particip la concursuri pentru ca nu imi place sa cersesc voturi, sa las soarta sa decida pt mine sau sa primesc un refuz doar pt ca blogul meu nu are nu stiu ce loc in marile topuri. Munca mea, e munca mea si atat! Nu are nevoie de prea multe fite ca sa fie fabuloasa :)

Pentru ca exista multe persoane care imi sunt dragi prin blogosfera am acceptat de cateva ori sa particip la mici concursuri, la invitatia lor. La fel si la cateva provocari culinare care mi-au starnit interesul si in limita timpului disponibil. Si, desi sunt mare ghinionista si niciodata nu castig, s-a intamplat ca o data sa decida random in favoarea mea si am castigat un mic premiu care mi-a fost si imi e tare drag, la un concurs organizat de Kadia.

Am facut o foarte mica selectie a celor mai indragite fotografii ale mele, unele mai recente altele ceva mai vechi. Mi-a fost foarte greu sa aleg pentru ca fiecare fotografie vine nu doar cu o reteta in spate, dar si cu o poveste. Sau cu ceva semne de arsuri si julituri pe maini :))





Tot ceea ce gatesc eu se mananca in familie, fie doar noi "ai casei", fie invitati, rude, prieteni, colegi. Tot ceea ce gatesc este facut dupa gustul nostru, nu dupa cum scrie musai in carte. De asemenea si dupa buget. In general mancam ceea ce mananca tot romanul: mancare de cartofi, varza calita, ciorba de perisoare, etc, dar ne plac si aromele noi asa ca nu refuzam sa testam nimic.

Nu imi permit toata luna somon, creveti, fructe exotice sau bauturi rafinate, dar nici nu imi las pofta in cui, atunci cand e cazul :) Spre exemplu nu-mi plac nici icrele negre nici alea rosii, am luat, am incercat, nu mai iau! Cam la fel si sushi! Mananc doar ce-mi place, mancare proaspata zi de zi, cu ingrediente pe cat posibil mai sanatoase. Pentru asta e necesar sa stau toamna mai mult prin bucatarie si sa pregatesc provizii ca furnica, sau mai primesc de la tara, fie de la matusa mea fie de la soacra mea. Pentru asta mii de multumiri! Incercati si voi sa consumati produse mai sanatoase, mai ales daca aveti rude pe la tara :)

Retete de dieta nu am, caci nu prea tinem. Nu am incercat nici una din cele celebre si sper sa nu am nevoie :) Insa dupa perioadele cu mese copioase, ca de sarbatori, incerc sa gatesc ceva mai light, multe salate, supe, etc. La dulciuri nu prea renuntam, dar nici excese nu facem!

Desi am mai multumit in numeroase randuri, azi, la aniversarea de 4 ani, vin cu multumiri speciale pentru toti cei care au sustinut blogul Retete gustoase si garnisite aka Retetegg, de-a lungul acestor 4 ani si care i-au ramas alaturi, la fel cum mi-au ramas si mie :)

Incep cu iubitul meu, pardon devenit de ceva timp logodnicul meu si peste 4 luni sotul meu :) El a fost cel care mi-a stat alaturi in toti cei 4 ani de blog. El a zis de la bun inceput ca o pot face si ca pot face acest blog sa fie ceea ce e azi! El l-a cosmetizat si are grija de partea tehnica la care eu ma pricep mai putin. Iti multumesc si te iubesc!

Apoi am de multumit tuturor celor care mi-au trimis de-a lungul timpului mici atentii pentru blog si pentru activitatea mea culinara. Site-ului Bucataras.ro unde am cunoscut o multime de oameni minunati si tare priceputi, Delaco pentru toate bunatatile delicioase pe care mi le-a trimis si pentru gandurile bune, prietenei mele Raisa, care m-a ajutat sa inteleg "misterele" Google si Blogger (a da, si chiar si acestora pentru platforma free pe care o folosesc :P ), iar mai apoi tuturor oamenilor minunati cu care am interactionat si interactionez zilnic, in blogosfera, pe Facebook, Pinterest, etc. Cu totii sunteti deosebiti si va multumesc pentru comentariile voastre, pentru sfaturi, inspiratie, incredere si pentru prietenia voastra!

Dupa multumirile demne de Oscar nu-mi ramane decat sa va pup si sa va imbratisez cu drag pe toti!!

La multi ani, Retete gustoase si garnisite! Sa cresti mare si gustos!!

6 Response to "4 ani de blog"

  1. La multi ani, cati mai multi fani daca pot sa zic asa si multe realizari sa ai datorita acestui blog!

    Danutza says:

    Multumesc din suflet! La fel si tie, draga mea! :*

    Stefy says:

    La multi ani retete gg!!! foarte frumoase cuvinte!!!!

    Danutza says:

    Multumesc mult Stefy!! :*

    Unknown says:

    La multi ani frumosi cu cat mai multe retete delicioase si evenimente frumoase! Te pup

    Danutza says:

    Multumesc mult! Pupici cu drag! :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.