Coriandrul
Coriandrul (Coriandrum sativum) este o specie de planta erbacee anuala anuala din familia umbeliferelor, cu flori albe sau rosii, fructe în forma de globulete, bogate în uleiuri eterice, fapt pentru care semintele uscate se întrebuinteaza în industria farmaceutica, a parfumurilor sau drept condiment.
Coriandrul nu lipseste din bucataria unei gospodine. Se foloseste pentru prepararea carnii, a pestelui, a preparatelor cu branza, la asezonarea salatelor sau supa. Se foloseste foarte mult in bucataria mediteraneeana dar si in cea a Asiei Centrale, a Orientului Mijlociu, Indiana, Mexicana, latino-americana sau chiar africana.
Frunzele de coriandru stimuleaza apetitul, deci pastreaza planta proaspata, la frigider, si o poti consuma ca desert sau intre mese.
Coriandrul nu lipseste din bucataria unei gospodine. Se foloseste pentru prepararea carnii, a pestelui, a preparatelor cu branza, la asezonarea salatelor sau supa. Se foloseste foarte mult in bucataria mediteraneeana dar si in cea a Asiei Centrale, a Orientului Mijlociu, Indiana, Mexicana, latino-americana sau chiar africana.
Frunzele de coriandru stimuleaza apetitul, deci pastreaza planta proaspata, la frigider, si o poti consuma ca desert sau intre mese.
0 Response to "Coriandrul"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!