Cartofi dulci cu ou - reteta diversificare


Bebe Sebi are 1 an si o luna, iar diversificarea merge de minune. Inca prefera sa isi manance fructele si legumele pasate fin, dar nu ma deranjeaza fiindca am aparate care ma ajuta in acest sens si e foarte usor sa ii pregatesc mereu masa.

Cat despre ce mananca, zilnic are o masa cu legume si carne/ ou/ peste. Iarna e mai complicat sa gatesti mereu cu legume proaspete, dar incerc sa ii ofer cat mai des legume noi. Vreau sa experimenteze cat mai multe gusturi si texturi pentru ca mi-ar placea sa le manance si mai tarziu cu acelasi entuziasm de acum.

Cartofii dulci sunt o alegere buna in acest sezon si se combina perfect cu galbenusul de ou. Mai adaugam cateva legume si avem o masa gustoasa si consistenta pentru bebe.

Se poate introduce in schema de diversificare incepand de la 7-8 luni.

Portii: 2
Timp de preparare: 20 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 2 oua proaspete, 1/2 cartof dulce, 1 morcov, 1/2 dovlecel, 1/2 pastarnac, 1/2 ardei kapia, 3-4 frunze patrunjel, 2 lingurite ulei de masline extravirgin, optional un praf de sare;
Legumele decojite si taiate bucati se pun la fiert (sau in steamer) pana devin moi. In steamer eu le las 18-20 de minute.

Ouale se fierb aprox. 10 minute, se racesc si se scoate galbenusul.

Se amesteca galbenusurile cu legumele fierte, ulei de masline extravirgin si optional, pt copiii peste 1 an se pune un praf de sare.

Se adauga o parte din apa in care au fiert legumele si se mixeaza totul fin.

Se serveste mancarica unui bebe pofticios sau mofturos :)

Va doresc spor la pregatit si rabdare muuuulta la servit!


0 Response to "Cartofi dulci cu ou - reteta diversificare"

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.