Salata cu pui, caju, mere si blue cheese


Luna asta am lipsit cam mult de pe blog. Mai intai a fost o mini vacanta, apoi am inceput sa pregatesc diverse conserve si muraturi. A trecut luna august foarte repede si cu ea s-a cam dus si vara. 

Am vrut sa revin cu reteta de dulceata de mure, dar fiindca n-am avut timp de poze zilele astea, am adus mai intai o salata gustoasa, facuta acum vreo 2 saptamani. O salata cu pui si cu multe alte ingrediente delicioase, o salata satioasa si usor de preparat. 

Portii: 2
Timp de preparare: 25 min
Dificultate: usor

Am folosit:
  • 200-250 g piept de pui, 1 punga mix salata cu rucola, seminte de dovleac si sfecla rosie (sau orice alt mix va place), 100 g caju crud, 50 g germeni de grau, 100 g blue cheese, 1 ardei kapia, 2 mere;
  • Sos: 3 linguri mustar, 2-3 linguri ulei masline, 4 linguri otet balsamic, sare, piper.
Pieptul de pui se condimenteaza cu sare, chilli, oregano si busuioc. Se pune pe grill-ul incins si se lasa cateva minute pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie si se acopera cu un capac pana pregatim salata.

Intr-o tigaie stropita cu putin ulei se pun nucile caju si se rumenesc usor. Se pune si un praf de sare.

Se amesteca toate ingredientele pt salata si se aseaza in farfurii. Deasupra se pune pieptul de pui taiat bucati mari si sosul.

Se poate servi si cu sos de iaurt, dar mie imi place sosul acrisor in combinatie cu puiul.

Pofta buna!

2 Response to "Salata cu pui, caju, mere si blue cheese"

  1. Evelyn H says:

    mmmm blue cheese :D
    Nu stiu ce este caju.
    Mie acum ca se termina vara mi se face pofta de salate :)))

    Danutza says:

    Caju e un soi de nuca :) E in categoria de alune, arahide, migdale, fistic, etc. Eu cumpar uneori in loc de arahide, mi se pare mai putin uleios :)

    Iau in general crud si il prajesc eu, dar e bun si deja prajit cand n-ai chef :))

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.