Friptura de vitel
marți, 23 septembrie 2014
12:17:00
,
8 Comments
Etichete: antricot de vitel , boia , cartofi copti , friptura de vitel , marinata , oregano , piper , sare
Etichete: antricot de vitel , boia , cartofi copti , friptura de vitel , marinata , oregano , piper , sare
By http://retetegg.blogspot.ro/
Este prima data cand fac friptura de vitel pe grill, de obicei o prefer la cuptor. Imi place carnea de vitel, insa nu eram sigura ca pe grill ar putea sa iasa la fel de frageda.
Asa ca am marinat-o cateva ore intr-un sos delicios, care a mentinut-o frageda si a facut-o mult mai gustoasa.
Am ales antricot de vitel (musai sa fie vitel, nu vacuta batrana :D ) si l-am pregatit pe grill (in lipsa de gratar). Daca respectati toti pasii friptura de vitel iese perfecta, iar cu o garnitura de cartofi copti este excelenta, mai ales pentru cina :)
Am folosit (2 portii):
- 450 g antricot de vitel (din care am obtinut 4 fripturi mici), marinata (3 linguri sos de rosii, 2 linguri otet, 2 linguri ulei, 2 lingurite zahar brun, busuioc, oregano, sare, piper, boabe de mustar, 50 ml vin rosu, boia dulce), sare, piper, oregano;
- Cartofi copti: 4 cartofi, 3-4 linguri ulei de masline, boia dulce, 4-5 catei de usturoi, 100 g telemea, patrunjel, sare.
Am cumparat de la macelarie o bucata de 450 g de antricot de vitel.
Am spalat carnea si am lasat-o in apa rece 10 -15 min.
Am pregatit intr-o cratita pe foc marinata din 3 linguri sos de rosii, 2 linguri otet, 2 linguri ulei, 2 lingurite
zahar brun, busuioc, oregano, sare, piper, boabe de mustar si boia dulce . Am lasat pana a inceput sa fiarba, apoi am luat cratita de pe foc si am lasat sosul sa se raceasca.
Cand s-a racit l-am pus intr-un bol, am adaugat vinul si am pus bucata de carne acoperita de sos.
Am lasat in frigider 5-6 ore. Se poate si mai putin daca va grabiti, dar ideal e sa o lasam cat mai mult posibil.
Dupa acest timp scoatem carnea din sos, portionam in 4 felii (nu subtiri) aprox egale, condimentam cu putina sare, piper si oregano.
Incingem foarte bine grill-ul, il ungem cu ulei (desi e antiaderent) si asezam fripturile pe el.
Focul trebuie sa fie mare. Lasam pe grill 3 minute, apoi intoarcem cu un cleste sau spatula fripturile si le lasam inca 3 minute.
Friptura ramane astfel usor suculenta si frageda.
* Sotul meu asa o prefera si asa am pregatit-o, insa mie imi place mai bine facuta, asa ca am lasat cam 4 minute pe fiecare parte.
*Nu trebuie sa apasam pe carne sau sa o intepam cu furculita cat timp este pe grill, fiindca se usuca si se intareste .
Cat timp carnea e pusa la marinat ne putem ocupa de cartofi. Ii curatam, ii taiem in sferturi si ii condimentam.
Ungem o tava cu ulei de masline, punem cartofii, usturoiul taiat felii si bagam in cuptor, aprox 30-35 de minute.
Scoatem tava, presaram branza rasa pe fiecare cartof si punem inca 5 minute in cuptor. La final punem patrunjel tocat deasupra.
Servim friptura de vitel alaturi de cartofii copti si eventual o salata, eu am facut salata de varza cu morcovi.
Pofta buna!
Juste une délice, sa me donne faim
bisous
Merci Beth! Viens chez moi pour le dîner ... ha ha :)
Bisous :*
Arata perfect!!!
Merci Cristina! E prima data cand o prepar asa si sunt foarte incantata :P
Pup:*
Ce bine arata fripturica ta, e numai buna de pus pe masa.Te pup!
Multumesc mult Paula! A fost delicioasa :)
Pupici :*
Arata super bine,este super buna!!
Multumesc mult! A cam ..fost :)
Pupici :*