Dulceata de mure
marți, 30 august 2016
13:52:00
,
2 Comments
Etichete: dulceata , dulceata de mure , dulceata mure , lamaie , mure , zahar
Etichete: dulceata , dulceata de mure , dulceata mure , lamaie , mure , zahar
Am facut dulceata de mure acum o luna, dar nu am avut timp sa o postez. Este o dulceata foarte buna, cu un parfum placut, ideala pentru iubitorii fructelor de padure.
Nu am avut prea multe mure, asa ca am facut cateva borcane mici de dulceata. Este prima data cand fac dulceata din fructe de padure si am avut succes. Reteta e simpla, aceeasi de la dulceata de visine, cirese, capsuni.
Daca nu va plac semintele murelor puteti sa le treceti prin strecuratoare inainte de a pune dulceata in borcane, dar mie imi place sa las fructele intregi in siropul dulce :) Sunt delicioase!
Portii: 5 borcane de 300 g
Timp de preparare: 120 min
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: medie
Am folosit:
- 1.5 - 1.7 kg mure, 700 g zahar, 1 lamaie
Murele se spala bine si se scurg de apa.
Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul. Optional se pun cateva felii de lamaie, care se scot dupa ce dulceata a fiert.
Dulceata se fierbe la foc mic si se amesteca des ca sa nu se prinda de vas.
Eu am fiert-o aprox 1 ora si 40 min, pana a ajuns la consistenta dorita de mine. Daca o doriti mai groasa, fierbeti 2 ore.
Dulceata se pune in borcane cat este inca fierbinte. Asezati borcanele pe o lama de cutit ca sa nu se sparga.
Inchideti borcanele ermetic cu capace si acoperiti-le cu un prosop gros. Eu l-am lasat peste noapte acoperite si pana dimineata s-au racit si s-au sterilizat.
Le puteti depozita si pastra in camara sau intr-o camera racoroasa. Rezista bine chiar si cativa ani, dar pentru asta e nevoie sa preparati multe borcane, fiinca tentatia e prea mare. :))
Pofta buna si spor la bucatarit!
P.S. Dulceata de zmeura se prepara dupa aceasi reteta!
E atat de usor si totusi nu inteleg de ce nu am facut niciodata dulceata.
Cam cand e indicat sa incepi borcanul sa mananci? E mai bun dupa cateva luni?
Pupici!!
Nici eu nu sunt prea experta la dulceata. Fac mult mai usor compot sau alte conserve, decat dulceata. Trebuie sa o "pazesti" mai mult pe foc si e mai migalos de curatat fructele si de scos samburii, etc.
Eu am desfacut de mure la vreo 2 sapt dupa ce am facut-o si de visine cam la 1-2 luni. Dar e buna si dupa 3 ani daca sta in camara si nu rasufla capacul.
Sa fiu sincera eu as manca si imediat luata de pe foc, dar cred ca e mai buna daca are putin timp de odihna in borcan (se mai si intareste putin, e mai consistenta)
Pupici :*