Tort de ciocolata cu alune
miercuri, 27 mai 2015
16:42:00
,
4 Comments
Etichete: alune , arahide , banane , blat de tort , ciocolata , crema de ciocolata , esenta de rom , finetti , frisca , mascarpone , piscoturi , tort
Etichete: alune , arahide , banane , blat de tort , ciocolata , crema de ciocolata , esenta de rom , finetti , frisca , mascarpone , piscoturi , tort
A mai trecut un an, a mai trecut o aniversare. Sarbatorita in familie, cu multe bunatati pe masa. Sigur ca nu a lipsit nici tortul, facut pe fuga, dar delicios.
Ca de obicei, la zilele de nastere sau la sarbatorile importante cand vrei sa fie totul perfect, ceva trebuie sa "scartaie" :)) Cam asa a fost si cu tortul meu, care nu a iesit asa cum imi doream, cu margini perfecte si "de revista". Dar a fost foarte bun si s-a mancat foarte repede, asa ca m-am decis sa va aduc si voua reteta. Cu putina rabdare, acest tort gustos poate sa arate perfect pe platoul vostru!
Portii: 10
Timp de preparare: 120 min
Timp de preparare: 120 min
Dificultate: medie
Am folosit:
- 1 blat de tort, 10 piscoturi;
- Crema: 250 ml frisca, 200 g ciocolata cu lapte, 250 g finetti, 1/2 esenta rom, 200 g mascarpone;
- Sirop: 200 ml apa, 1 esenta de rom, 2 linguri coniac, 4-5 linguri zahar pudra, 1 zahar vanilat;
- 100 g arahide nesarate, 1-2 banane
Pentru blatul de tort gasiti reteta aici: http://retetegg.blogspot.ro/2013/04/cum-se-face-blatul-de-tort.html.
Crema:
Intr-un vas cu fundul dublu punem frisca lichida si o lasam pana se incalzeste usor. Adaugam ciocolata si esenta si lasam pe foc 1-2 min pana se topeste si se omogenizeaza cu frisca.
Oprim focul, amestecam bine de cateva ori si apoi lasam crema la racit 1-2 ore.
Punem deoparte 2-3 linguri de crema, iar pe restul o amestecam cu finetti si o punem la frigider.
Crema oprita o mixam bine cu mascarpone si o punem la frigider.
Pregatim siropul din apa, zahar pudra, zahar vanilat si esenta de rom. Punem amestecul pe foc si fierbem 3-4 minute. Lasam siropul sa se raceasca, apoi punem coniacul.
Blatul meu nu a fost inalt asa ca l-am taiat in 2. Am insiropat prima felie si am pus crema de ciocolata si felii de banana.
Pe a doua felie am pus crema mascarpone.
Deasupra am pus un strat de piscoturi insiropate si am imbracat tortul in crema de ciocolata.
Am maruntit arahidele si le-am distribuit peste tot tortul. Apoi l-am pus in frigider pana in momentul servirii.
Pofta buna!
Un tort super bun.
La multi si fericiti ani!
Sa fii iubita!
hummmm, il y a reste encore ?
oh j'en suis sur que non :-(
biz
Multumesc mult! :*
Pupici!
Ouuui Beth! J'ai un petit morceau dans le frigo ;)
Bisous