Frigarui cu creveti si legume
duminică, 22 iunie 2014
13:27:00
,
2 Comments
Etichete: ardei kapia , ceapa , creveti , dovlecel , frigarui , frigarui de creveti , piper , sare , sos tartar
Etichete: ardei kapia , ceapa , creveti , dovlecel , frigarui , frigarui de creveti , piper , sare , sos tartar
Vara este sezonul gratarelor si al mancarurilor usoare. Pentru o zi de weekend am ales o reteta usoara, gustoasa si ideala pentru iubitorii de creveti: frigarui cu creveti si legume.
Aceste frigarui se fac la fel de usor ca si cele de pui, dar daca v-ati plictisit de cele cu pui va recomand sa incercati aceasta combinatie, cu creveti.
Punem langa ei cateva legume, condimentam usor dupa gust, le rumenim pe gratar/grill si servim din belsug cu sos tartar :)
Am folosit (2 portii):
- 400 g creveti, 1 dovlecel, 2 ardei kapia, 1 ceapa, oregano, busuioc, boia dulce, piper, sare de mare, zeama de la 1/2 lamaie;
- Pentru servit: reteta sos tartar light.
Pentru ca am avut creveti congelati, i-am lasat sa se dezghete, i-am spalat si i-am lasat sa se scurga bine de apa.
Am spalat legumele si le-am taiat bucati potrivite.
Am folosit bete de frigarui din lemn. Le-am inmuiat putin in apa sa nu se arda in timpul coacerii.
Pe fiecare bat am pus creveti si legume combinate. Nu e o ordine exacta, fiecare cum se pricepe si-i place. In general vreo 2 creveti pe fiecare frigaruie (daca aveti bete mai lungi vreo 3-4).
Am condimentat frigaruile cu sare de mare, piper, busuioc, oregano si boia.
Le-am pus pe grill si am lasat sa se rumeneasca pe toate partile. Spre finalul coacerii am stropit frigaruile cu zeama de lamaie.
Le-am servit cu mult sos tartar.
Pofta buna si gatiti cu spor!
Superbes ces brochette, j'adore!
Bisous
Merci Beth! Bisous :*