Somon cu portocale si cartofi copti


De Revelion v-am spus ca am servit peste, mai exact somon, fiindca imi place mie cel mai mult.

Pentru ca am vrut sa fie cat mai proaspat pe masa, l-am pregatit chiar in noaptea aceea, in aprox 10 minute.

L-am aromat cu portocale, busuioc si l-am servit langa niste cartofi copti deliciosi. :)

Am folosit:
  • 2 rondele somon, 1-2 portocale, 1/2 lingurita busuioc uscat, sare de mare, piper alb, 3 cartofi, 1/2 lingurita boia dulce, 6 lingurite branza dulce cu smantana, 2 linguri ulei de masline.

Mai intai m-am ocupat de cartofi si i-am spalat bine, i-am taiat pe fiecare pe jumatate si i-am pus intr-o tava.

I-am stropit cu ulei de masline, sare, piper si boia.

Am pus tava in cuptor si am lasat la foc moderat 40-45 min.

Rondelele de somon le-am spalat, le-am scurs bine de apa si le-am condimentat cu sare si piper.

Am incins o tigaie antiaderenta si am pus in ea rondelele de somon. Am pus pe fiecare, doar pe o parte, busuioc.

Am lasat cam 2-3 minute pe fiecare parte, apoi am adaugat sucul si pulpa de la 2 portocale medii.

Am lasat pe foc inca 7-8 minute, pana cand sucul de portocale s-a caramelizat usor in jurul rondelelor de somon.

Am servit somonul alaturi de cartofii peste care am pus cate o lingurita de branza dulce cu smantana.

Foarte simplu si foarte gustos!

2 Response to "Somon cu portocale si cartofi copti"

  1. Cristina says:

    Tare bun!!!

    Danutza says:

    Multumesc mult Cristina! :*

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!

© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.