Cheesecake cu dovleac
sâmbătă, 8 decembrie 2012
19:21:00
,
10 Comments
Etichete: biscuiti , cheesecake , dovleac , lamaie , unt
Etichete: biscuiti , cheesecake , dovleac , lamaie , unt
Pentru ca in acest an am primit un dovleac mareee de la tara, iar de placinta deja ne-am saturat fiindca am facut aproape saptamanal, am zis ca e cazul sa incercam altceva. Am facut un cheesecake cu dovleac, pentru prima data un cheesecake copt (fiindca eu mereu alegeam varianta fara coacere).
Pentru ca mi-a mai ramas dovleac l-am pus in pungi si l-am congelat (copt deja) ca sa-l am pt deserturi pe timp de iarna.
Dar sa revenim la cheesecake-ul meu, care nu-i cel mai aratos din lume, dar e foarte aromat fin si pufos! Il recomand tuturor iubitorilor de dovleac, dar mai ales iubitorilor de prajituri cu branza.
Am folosit:
- 600 g branza dulce, 400 g miez copt de dovleac, 2 oua, 150 g zahar pudra, 1 plic zahar vanilat, esenta de rom, esenta de lamaie, coaja de la 1/2 lamaie, 300 g biscuiti simpli, 1 pachet de unt (200 g), glazura de ciocolata (optional).
De obicei fac cheesecake-ul in tava rotunda, dar acum l-am facut in una dreptunghiulara. Nu am uns tava cu nimic ... dar daca nu aveti o tava de yena si e clasica si stiti ca mai lipeste, merita sa puneti o hartie de copt sau o folie de aluminiu.
Am copt dovleacul si am oprit din el 400 g de miez pe care l-am pasat cu blenderul.
Am pregatit blatul din biscuiti maruntiti in robot (nu chiar foarte fin), 200 de g unt topit si esenta de rom. Am omogenizat bine amestecul si l-am pus in tava in partea de jos.
Am batut ouale cu zaharul vanilat, coaja de lamaie, eseneta de lamaie si zaharul pudra.
Am adaugat apoi branza si dovleacul si am mixat bine.
Am pus compozitia in tava peste biscuiti.
Am lasat la cuptor (preincalzit) la foc mic spre mediu timp de 50 -60 de minute.
Am scos tava, am lasat sa se raceasca prajitura, apoi am taiat-o si am glazurat-o cu ciocolata.
Merge foarte bine in loc de glazura sa o serviti cu ceva alune de padure sau nuci deasupra.
Pofta buna si weekend frumos!
Nu sint o mare iubitoare de dovleac, dar cheesecake-ul tau arata minunat, nu as refuza o patratica, pentru ca e gata facut... Pupici !
Cu mare drag te servesc, Daniela! Pupici :*
Nu as refuza o bucatica!Pupici!
Mihaela, chiar si doua ca nu ma supar :) Pupici :*
Arata demential aceasta prajitura,sunt innebunita dupa dovleac iar in combinatie cu branza da un rezultat minunat.
Merci mult Adina! :*
E foarte bune combinatia si mi se pare o prajitura foarte usor de facut :)
Ce frumos arata, vin si eu la o portie! Pup
Cu mare drag, Paula! Pup :*
Interesanta reteta, de retinut! Arata foarte apetisant!
Merci mult Maya! :*