Tarta cu dovleac
duminică, 18 noiembrie 2012
21:37:00
,
18 Comments
Etichete: dovleac , margarina , oua , tarta , zahar
Etichete: dovleac , margarina , oua , tarta , zahar
Anul acesta am facut o adevarata pasiune pt dovleac si pentru dulciurile cu dovleac copt, mai ales pentru tarta cu dovleac si placinta cu dovleac. Sunt asa de fine, fragede si aromate, incat nimeni nu le poate refuza :)
Tarta aceasta este absolut minunata: aluat fraged, dovleac dulce copt si o aroma delicata de scortisoara. Miroase a sarbatoare!!
Am folosit:
- 250 g margarina pt prajituri, 200 g zahar, 450 g faina, 2 oua, 1/2 plic praf de copt, 1 praf de sare, 1 lingurita scortisoara macinata, 1.300 g dovleac copt, zahar pudra, esenta de vanilie.
Intr-un bol am pus margarina si am amestecat-o bine cu 100 g zahar. Am pus apoi ouale, esenta de vanilie, praful de copt si cel de
sare, apoi faina treptat pana am obtinut un aluat omogen dar nu foarte
tare.
Am pus aluatul in folie alimentara si l-am lasat in frigider 20-30 de minute.
Am copt dovleacul, apoi l-am desprins cu o lingura de coaja si l-am pus intr-un bol. Am adaugat 100 g zahar si o lingurita scortisoara. L-am pasat putin cu blenderul.
Am intins aluatul si l-am asezat in forme. Nu e nevoie sa le mai ungeti, pentru ca aluatul are margarina si nu se lipeste.
Mi-a ramas o bucata de aluat mai mica pe care am intins-o si am taiat-o fasii cu un cutit.
Peste aluatul din forme am pus umplutura de dovleac, iar deasupra am folosit fasiile de aluat sa 'decorez' putin tartele :)
Le-am pus in cuptorul preincalzit la foc mic 35-40 de minute.
Dupa ce le-am scos din cuptor le-am lasat sa se raceasca 10 minute, apoi le-am pudrat cu zahar.
Intr-adevar: fine si delicioase!
Multumesc Felis :*
Sper ca mai ai si pentru mine una! :)
Pup!
woauuuu,cat de bine arata,,,,!!!!!!!
Ce frumoase sint !!! Dovleac am, tavite pentru tarte am, nu-mi ramine decit sa ma impinga cineva sa fac si eu... Pupici si o saptamina minunata iti doresc !
Sigur Alina! Am tarte si cafea pt toata lumea :D Pup!
Multumesc mult Mirela :*
Multumesc Daniela! Eu zic sa faci musai, ca merita! Sunt prea bune ;)
Pupici si saptamana frumoasa si tie! :*
Cred si eu ca sunt o bunatate! Dovleacul are o prezenta aparte in dulciurile de toamna ;)Pupici
Asa este, dovleacul chiar completeaza acest anotimp :) Eu n-am iubit niciodata prea tare toamna, dar are cateva bunatati de nerefuzat oferite de natura :) Pupici:*
Frumusele foc tartele tale! Eu iti propun sa facem schimb... Te pup!
Multumesc mult! Si tartele tale arata foarte bine, abia astept schimbul :)
Pupici :*
Tartele arata grozav! Foarte frumos le-ai decorat! :)
Un adevarat deliciu, ne-ai pregatit:)!! I like it!
La frumusetile astea am mai poftit odata.. dar tot mai vreau o portie!!
Merci mult Flori :*
Multumesc Maria :*:*
Simo, n-am cum sa te refuz :D Pup!