Gogosi pufoase si rapide
marți, 5 iunie 2012
11:13:00
,
37 Comments
Etichete: faina , gogosi cu lingura , iaurt , oua , praf de copt , zahar
Etichete: faina , gogosi cu lingura , iaurt , oua , praf de copt , zahar
Eu imi amintesc intotdeauna cu placere cateva feluri de mancare si deserturi care mi-au umplut copilaria de bucurie. Am fost un copil destul de mofturos, insa gogosile pufoase si rapide (noi le ziceam gogosi cu lingura) mi-au placut intotdeauna super mult.
Cred ca anul asta se implineau vreo 10 ani de cand nu mai mancasem gogosele pufoase, asa ca am intrebat-o pe mama cum se fac si m-am apucat de treaba. Cred ca sunt cele mai simple si rapide gogosi pe care le-am facut pana acum, nu necesita framantare, efort sau timp prea mult, perfecte cand vrem ceva dulce si buuun:)
Am folosit:
Cred ca anul asta se implineau vreo 10 ani de cand nu mai mancasem gogosele pufoase, asa ca am intrebat-o pe mama cum se fac si m-am apucat de treaba. Cred ca sunt cele mai simple si rapide gogosi pe care le-am facut pana acum, nu necesita framantare, efort sau timp prea mult, perfecte cand vrem ceva dulce si buuun:)
Am folosit:
- 350 ml lapte batut (sau iaurt), 4-5 linguri de zahar, 2 oua, zahar vanilat, praf de copt, esente (rom, lamaie), 400-500 g faina.
Apoi am pus praful de copt si faina. Faina vom pune intre 400 si 500 g cam cat sa fie compozitia asa mai grosuta, mai groasa ca la clatite dar nu foarte groasa. Trebuie sa curga doar putin din lingura.
Cu o lingura am luat din aluat si cu o lingurita am impins compozitia din lingura in tigaia cu ulei incins.
Ele se umfla imediat si se rumenesc repede. Le-am intors pe toate partile si cand s-au rumenit le-am scos pe un servet pus pe farfurie. Ca sa nu fie prea imbibate de ulei.
Eu le-am pudrat cu zahar, dar sunt super si cu dulceata!
Pofta buna!
mai ai cateva si pentru mine? ca la noi e prea cald ca sa ma apuc de gogosi!!!:P
Wow,asa le facea bunica si tare ne mai placeau!Sunt si raman intr-adevar foarte pufoase!
Hummm ces baigner sont superbes ils donne envie de les dévorés!
Bisous
Stefy, la noi a plouat pana mai devreme, asa ca numai bine de facut gogosi! te servesc cu mare drag:*
Teo, eu ani de zile m-am gandit la ele pana cand am zis ca e cazul sa apelez la sursa si sa le fac eu singura :)) Asa e cand vine pofta prea mare :) pup!
Merci beaucoup Beth! Vraiment ils sont un delice!
Bisous!
Gogosi cu lapte ... hmmm, un mic dejun perfect as zice eu !! ;)
Pentru mine sunt perfecte la orice ora:) Eu si asa mananc aiurea, nu prea respect mesele cum trebuie:)) Pup!
N-am mai facut gogosi de cand eram in Dk!! Asa ca voi fura de la tine... cateva! :)
Pupici
Yummy dar, cine ar putea refuza asa ceva arata tare bine!
si mie imi plac mult!!!!
Yamiiii,mai ai si pentru mine,,,,ca vin cu dulceata!!
Puppp!!
Simo, serveste draga mea! Pupici:*
Merci mult Alice! :*
Alinutza, merci mult!:*
Mirela, abia te astept cu dulceata:) Pup!:*
Astea sint exact prajiturile copilariei mele :). Frumos de tot!!
Ce ma bucur ca ne-am amintit cu totii de anii frumosi ai copilariei :)
Yammy,yammy.....ce pufoase sunt gogoselele tale!!!!!Cu laptic si negresit(pentru copii mei) cu dulceata:)!!!! Pupici
Multumesc Maria! Copiii sunt cei mai incantati de gogoselele astea. Noi cand eram mici incercam sa descoperim diverse forme ... fiind puse cu lingura luau forme ciudate la prajire:)
Pupici!
baiatul meu e dependent de gogosi...asa ca stiu cum e cu pasiunea asta!
Hi hi, bine ca nu e dependent de cioco cum e nepotelul meu:) Dupa ce ca el e foarte energic, ciocolata il face si mai si:)) Gogosile sunt mai sanatoase;)
Asa-i fac si eu Dianei,tare mult ii plac.Nu le fac insa cat de des le doreste ea,din motive de prajeala.
Acestea arata fooooarte bine,as vrea si eu macar una.
Pupicei!
Mihaela, serveste cu drag cate doresti si pentru tine si pt Diana:)
Pupici!
Ce amintiri frumoase, si copii nostri ar trebui sa aiba asa amintiri !!!
Asa este! Tine doar de noi sa le oferim mici bucurii de care sa-si aminteasca peste ani :)
Chiar as manca o goagoasa asa la micul dejun...
Cristina, te invit cu drag!
sunt extrem de usor de facut cum vad aici...dupa cum vezi m-am intors la ele si inca mai salivez...din pacate nu am praf de copt dar o sa am si din ala prin casa asa ca o sa le pun in practica cat mai curand posibil...pana atunci sa-ti dau o idee tot referitor la gogosi cu lingura...aici se numesc mosciungele si sunt un aperitiv bun,gustos si chiar folosit ca un antipast si la nunti,petreceri cand faci un bufet ...e un aluat simplu din faina drojdie putina sare ,ulei si in aluat poti adauga fie flori de bostan tocate sau masline tocate sau bucatele mici de peste hamsii pentru a da un gust particular ba chiar poti adauga cubulete mici de sunca de praga ,in functie de gustul si imaginatia ta...apoi lasi aluatul la crescut ,aluatul fiind framantat mai moale cat sa-l poti lua cu lingura si sa-i dai drumul in baie de ulei la copt...apoi le scoti pe un servetel ca sa absoarba uleiul abondant de pe ele si gata se pot servi calde dar si reci....incearca daca vrei si apoi sa-mi zici cum au iesit...aici se vand mai ales acum in perioada estiva ,f bine..mai ales ca e plin de turisti si ca un pranz rapid ei prefera sa manance cat mai comod si pe langa o salata fie mixta fie cu mozzarella sau impreuna mai adauga langa si niste mosciungele si gata pranzul....
Multumesc mult pt idee Alina! Chiar imi plac gogoselele servite ca aperitiv iar reteta pare foarte usor de facut si suna delicios cu masline, sunca, peste...le voi incerca si eu cat de curand si iti spun cum au fost;)
Te pup cu mare drag!
Vreau sa-i fac o surpriza mamei dar nu avem in casa praf de copt. Il pot inlocui cu drojdie? Daca da,cam cata sa pun ? <3
Praful de copt poti sa-l inlocuiesti cu bicarbonat sau amoniac. Nu prea merge drojdia in aceasta reteta.
Mult spor! :)
multumesc de retetafoarte bunasi rapida o sa mai ancerc si alte retete
Ma bucur mult ca ti-a placut! :)
Foarte bune,am facut in 30 erau gata mancate.Mersi pt reteta,mai vor si maine .
Ma bucur mult ca v-au placut! :) As face si eu maine, chiar mi-e pofta :P
ori mancam ori nu mai mancam nu