Negresa cu fructe uscate
By http://retetegg.blogspot.com
Negresa a fost mereu una dintre prăjiturile mele preferate, fie că am pregatit-o clasic cu glazura deasupra, fie că am făcut-o mai umedă și plină de nuci, alune.
Acum am incercat o rețetă nouă de brownie (adică negresa pe englezește) văzută în emisiunea lui Jamie. Mi s a părut foarte ușor de preparat și am zis sa îmi pun și amprenta asupra ei cu un mix de fructe confiate și fructe uscate în compoziție.
A ieșit super delicioasa, servita călduță cu înghețată rece de vanilie a fost un răsfăț suprem!
Am folosit:
- 200g unt 80% grăsime, 200g zahăr, 200g ciocolata cu lapte, 2 linguri cacao, 150 g faina, 4 oua, 1 esență de rom, 1 zahar vanilat cu rom, 200g mix de fructe (stafide, merișoare, nuci, alune de pădure, fistic, migdale), 1 praf de sare, 1/2 plic praf de copt;
Am topit într-un bol la microunde untul și ciocolata. Incercati la temperatura mica și să nu fie prea fierbinți. Daca nu va descurcați ok cu setările cuptorului, topiți la bain-marie pe foc.
Amestecam bine ciocolata și untul până devin omogene și fine.
Intr-un bol mare mixam ouăle cu praful de sare, zaharul, esența și zahărul vanilat cu rom.
Adăugăm mixul de ciocolată cu unt (încă lichid), apoi cacao, faina și praful de copt.
Mixam puțin și apoi adăugăm in aluat fructele uscate. Amestecam cu o spatula sa se distribuie uniform.
Tapetam o tava cu hârtie de copt și punem aluatul in ea.
Introducem in cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem 25-30 de minute. Prăjitura este umeda și nu creste mult, precum un blat sau pandișpan, așa că nu are nevoie de mai mult timp la cuptor.
O lăsăm să se răcească puțin și apoi porționăm și servim.
Mie îmi place călduță cu înghețată deasupra, dar e buna oricum vreți. Merge și cu glazura de cioco deasupra, pe stil clasic al negresei.
Pofta buna și spor la bucătărit!
0 Response to "Negresa cu fructe uscate"
Trimiteți un comentariu
Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!