Cornuleţe (Semilune) cu gem, nucă si nucă de cocos














De multa vreme aveam pofta de cornulete, bune si fragede, ca in copilarie. Asa ca a venit la fix propunerea soacrei mele de a face impreuna "ceva dulce" si rapid.

Ne-am ales cu un bol maree plin de cornulete!!!

Am folosit:
  • Pentru aluat: 200 gr untura, 100 gr iaurt simplu, 1 ou, un praf de sare, un cub de drojdie, faina cat cuprinde;
  • Pentru umplutura: 300 gr gem de prune, 2 lingurite cacao, 150 gr nuci maruntite, 80 gr nuca de cocos, rahat.

Aluatul se pregateste din ingredientele enumerate mai sus si se framanta pana devine foarte consistent.

Se intinde aluatul pe masa intr-o foaie subtire si se taie cu un pahar, formand cerculete de aluat.

Umplutura o pregatim amestecand gem de prune cu nuci, cacao si nuca de cocos. Obtinem o crema cu care vom umple cornuletele.

Pe fiecare cerc de aluat se pune in mijloc o lingurita de crema si se inchid sub forma unor semilune.

Noi am facut si sub alta forma, am taiat aluatul in fasii lungi apoi in dreptunghiuri mici si le-am umplut cu rahat.

Le-am lasat in cuptor aproximativ 25 de minute la foc mediu.

Cand sunt calde le dam prin zahar pudra si apoi le savuram cu pofta.

Sunt foarte bune sa le consumati si zilele urmatoare fiindca raman fragede.

Pofta buna!

Viţel cu ciuperci şi sos picant











By http://retetegg.blogspot.com

O reteta absolut delicioasa, in randul preferintelor noastre dupa porcul cu ananas si sos dulce acrisor!

Desi la inceput poate sa para o reteta dificila, mai ales pentru ca lista ingredientelor este putin mai lunga, va asigur ca se pregateste destul de repede fiind un succes chiar si pentru cei mai putin initiati in arta culinara :) .

Am folosit:
  • 300 gr carne de vitel, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 3 ciuperci, 1/2 ardei, 100 gr rosii cuburi in bulion, 1 lingurita sos taco, 1/2 pahar vin alb, boia dulce, sare, piper, oregano, busuioc, verdeata (patrunjel).

Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri de ulei si punem la prajit carnea de vitel taiata cuburi (eu am fiert carnea in prealabil), apoi ceapa taiata julien si ardeiul.

Lasam 5 minute pe foc si apoi adaugam vinul, usturoiul, ciupercile, rosiile, sosul taco si condimentele.

Adaugam si un pahar cu apa, amestecam bine si lasam sa fiarba aproximativ 25-30 de minute.

La final adaugam verdeata.

Am servit cu garnitura de orez mexican cu legume.

Pateuri cu ciuperci şi carne










By http://retetegg.blogspot.com

Pentru o masa rapida si gustoasa va recomand aceste pateuri cu ciuperci si carne.

Am folosit:
  • 1 aluat de foietaj (800 gr), 250 gr carne tocata porc + vita, 5 ciuperci, 1 ceapa, patrunjel, condiment pt carne, 2 linguri de sos de rosii, oregano, sare.

Am pregatit intai umplutura din 300 gr de carne pe care am calit-o impreuna cu ciupercile maruntite in robot, ceapa, condimentele, sosul de rosii, patrunjelul si oregano. Am adaugat sare dupa gust si am lasat-o pe foc aproximativ 10 minute amestecand sa nu se prinda de tigaie.

Am decongelat aluatul apoi l-am intins pe masa si l-am taiat in patratele.

Pe fiecare patratel am pus umplutura in mijloc apoi am format pateurile (fie "triunghiuri", fie "carticele").

Le-am pus in tava pe hartie de copt si am lasat in cuptor aproximativ 10 minute.

Am servit cu salata de varza si vin alb.

Pofta buna!

Hamburger/Cheeseburger
















By http://retetegg.blogspot.com

Ce bine este sa te rasfeti uneori si sa-ti pregatesti o masa delicioasa precum cea de la fast food insa mult mai sanatoasa!

In plus, nu costa foarte mult toate ingredientele si iti poti pune in hamburgerul tau orice doresti, in cantitati cat mai generoase.

Eu am facut atat hamburgeri cat si cheeseburgeri. Merita sa incercati oricare din variante!

Am folosit:
  • Baza: cateva chifle;
  • Pentru chiftele: 200 gr carne tocata de porc, 100 gr carne tocata de vita, 1 ou, sare, piper, oregano, boia dulce.
  • Pentru garnisire: 150 gr varza alba (pregatita pentru salata cu ulei, otet si sare), 2 ciuperci, 4-5 felii de cascaval, rondele de ceapa, felii de rosie, sos de maioneza cu usturoi si verdeata, ketchup.
Am facut intai chiftelele amestecand carnea cu oul si condimentele. Le-am modelat (de preferat mai late pentru ca se mai strang la copt) si le-am asezat pe grill-ul uns cu putin ulei. Le-am rumenit bine pe ambele parti si le-am scos pe un servetel.

Am taiat rosiile felii subtiri, ciupercile le-am feliat si le-am copt putin pe grill.

Pentru hamburgeri am taiat chiflele si le-am umplut cu cate o chiftea, salata de varza, felii de ciuperci si de rosii, rondele de ceapa, ketchup si maioneza.

Pentru cheeseburgeri am adaugat la cele de mai sus si cate o felie de cascaval.

Am servit alaturi de hamburgeri/cheeseburgeri un pahar de bere rece.

Absolut delicios! Nu mai cheltuiti banii pe mancarea de la fast food, nici nu stiti ce pierdeti!

Sandwich cu salată de vinete




In weekend am pregatit cateva sandwich-uri gustoase cu ce aveam la indemana.

S-au papat repede si mesenii au fost multumiti, asa ca eu nu pot decat sa ma bucur ca uneori mai scap si cu gustarele de cate-o masa:).

Am folosit:
  • cateva felii de paine, salata de vinete, gogosari murati, ou fiert, masline, verdeata.
Reteta pentru salata de vinete o gasiti aici.

Pe feliile de paine puneti salata de vinete din belsug, felii de ou, felii de gogosar, masline si verdeata.

Puteti decora cum doriti, in functie de imaginatie, oricum sandwich-urile sunt delicioase!

Pofta buna!
© Continutul acestui blog (imagini + text) constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe.