miercuri, 14 martie 2012

Fasole batuta de post



By http://retetegg.blogspot.com/
O reteta foarte cunoscuta de noi toti este fasolea batuta (frecata) sau cum vreti voi sa o numiti:) Este ideala pentru zilele de post, este foarte gustoasa si consistenta.

Am folosit:
  • Pt fasolea batuta: 500 gr fasole boabe alba, 3 catei de usturoi, sare, 1 lingurita ulei.
Fasolea am pus-o la fiert cu o seara inainte (nu e musai dar eu imi planificasem sa o fac in acea seara si am amanat-o pana a 2 a zi).
*Chiar daca nu o fierbem cu o seara inainte e bine sa o lasam in apa la inmuiat!

A doua zi i-am schimbat apa si am mai dat-o in 2-3 clocote.

Am scurs-o bine de apa, am adaugat peste ea 3 catei de usturoi, sare, 1 lingurita ulei si am pasat-o fin cu blenderul.

Intr-o tigaie am pus 2 lingurite de ulei si am calit o ceapa tocata marunt. Am adaugat peste ea bulionul, apoi condimentele si verdeata.

Am servit fasolea batuta cu rantas si ceapa verde. Este foarte buna si cu muraturi sau salata de varza.

Daca va intereseaza si alte retete de post, va astept sa le descoperiti in lista cu retete de post.

Eu am 3 sugestii pentru voi si sper sa va placa:

Orez indian


Sarmale de post cu orez si ciuperci


Salata de vinete cu ceapa

10 comentarii:

  1. Buna fasolea dar sa stii ca si la sarmalutele alea am poftit desi am mancat nu demult!Pupici si o seara minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Teo, parca acum ca ma tot uit la poze mi se face si mie pofta din nou. Eu cel mai mult poftesc la preparatele romanesti: sarmale, fasole batuta, varza calita:))
    Te pup! Seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihaela, am de toate pe alese! Cine zicea ca nu poti manca bunatati si de post? :)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. imi place fasolea cu usturoi :P
    super idee pentru weekend :) Te pup

    RăspundețiȘtergere
  5. Emily, eu ador sa-i pun mereu putin usturoi, ii da o aroma speciala :)
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de bine arata!Imi place si eu vreau!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc mult Miuta! Esti invitata mea :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Zilele trecute am dat-o pe hummus, asa ca mi-am potolit nitel pofta de fasole .. sa zicem ;) Da sarmalute de post as manca intr-o veselia. n-am facut demult! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  9. Anto, eu n-am mancat niciodata hummus :) Am tot zis ca o sa fac, dar al meu nu se omoara cu nautul :(
    In schimb la sarmale inainte, astea ne plac si noua :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!