joi, 3 mai 2012

Somon la cuptor cu lamaie si busuioc


Am mancat de multe ori somon afumat in diverse retete si combinatii, insa somon proaspat nu cumparasem pana acum.

In weekendul prelungit de 1 mai am decis ca este timpul sa pregatesc o reteta cu somon proaspat. Am avut mare noroc ca la noi la pescarie am gasit din prima rondele frumoase de somon si nu a trebuit ca caut prin tot orasul cum se intampla uneori cu alte tipuri de peste:)

Nu a costat foarte scump (va spun asta fiindca stiu ca pretul este uneori un impediment pentru unii dintre noi), iar preparatul final va spun eu sigur ca merita toti banii. De fapt merita chiar si mai mult decat a costat, nu se compara cu nimic gustul deosebit al somonului.

Pentru prima reteta cu somon am vrut sa-l prepar intr-o combinatie simpla si usoara ca sa-i simt cat mai bine gustul si aroma, asa ca l-am pregatit la cuptor:)

Am folosit:
  • 2 rondele de somon, 1 lamaie, 4 linguri ulei de masline extravirgin, frunze de busuioc, verdeturi de Provence, un praf de ghimbir, sare.
Am spalat bine somonul si l-am asezat intr-o tava unsa cu ulei.

L-am uns si pe el cu ulei, apoi l-am asezonat cu sare, sucul de la 1/2 lamaie, un praf ghimbir si verdeturi de Provence.

Am asezat langa somon felii de lamaie si frunze de busuioc.

Am mai adaugat 1/2 ceasca de apa si am pus somonul la cuptor, la foc mediu, timp de 10 minute.

Dupa acest interval am intors rondelele de somon pe cealalta parte si am mai lasat inca 10 minute.

L-am servit cu garnitura de cartofi si morcovi natur si cu sote de ciuperci.

Un mega deliciu! Pofta buna!

Alte retete cu somon: 


14 comentarii:

  1. J'adore le saumon et celui-ci me plait beaucoup, bravo

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci Beth! J'adore le saumon aussi!
    Bisous!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca mare mancator de peste(si pisica intr-o viata anterioara:)) nu pot sa spun decat ca e papa bun de tot!

    RăspundețiȘtergere
  4. Portia din a cincea poza sa o trimiti la mine, da ?! Uite asa voi papa ceva bunut miine, fara sa pregatesc eu... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  5. Teo, cred ca al meu iubit a fost motan ceva in alta viata, ca e topit dupa peste in fel si chip:)) Bine, dupa somon si eu sunt topita:)
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daniela, s-a facut! Te-ai scos cu o masa pe cinste:) Ce-mi dai la schimb? :))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  7. Si noua ne place foarte tare pestele.. Voi tine minte reteta si cu siguranta o voi pune in practica!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  8. Simona, o reteta mai simpla de atat nu puteam sa gasesc:) Merita incercata si cu alt tip de peste;)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Delicios! Alte cuvinte sunt de prisos...

    RăspundețiȘtergere
  10. Merci Cristina! Ai mare dreptate:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai am si eu doua felii de somon, deci o idee noua imi prinde mai mult decat bine!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur ca iti place reteta! E ideala pentru weekend cand vrem sa gatim mai 'lenes' :)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!