vineri, 16 martie 2012

Icre de hering




By http://retetegg.blogspot.com/
V-am tot prezentat diverse retete pentru salata de icre, dar astea parca au fost cele mai bune de pana acum:). Am ales icre de hering si nu le-am facut nimic special, cred ca totul tine de calitatea lor.
Le-am decorat cu niste pestisori (hamsii) care dau veseli din codite :)

Am folosit:
  • 100 gr icre de hering, 300 ml ulei, 2 felii de paine, 1/2 lamaie, ceapa, hamsii.
In vasul de la mixer am pus icrele si le-am mixat asa singure 2-3 minute. De obicei procedez asa pentru ca icrele sa se sparga inainte de a pune ulei.

Am adaugat apoi ulei putin cate putin mixand in permanenta.

Painea am pus-o in apa la inmuiat, apoi am stors-o bine si am adaugat-o alternanad cu uleiul si sucul de la lamaie.

Cand icrele au fost gata am tocat putina ceapa si am amestecat-o cu ele.

Eu m-am jucat si cu 2-3 pestisori pentru decor, voi o decorati cum va place :)

Pofta buna!

12 comentarii:

  1. draga mea ce inventiva esti in privinta prezentarii!!Foarte bine arata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bun! Eu il fac cu gris dar am sa incerc si cu paine! Pupici si weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Alinutza, luasem pt al meu niste hamsii si m-am gandit ca merg la fix niste pesti in icre :)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Nely, fac si eu in ambele variante dar prefer painea fiindca mi se pare mie ca nu le schimba gustul, pe cand grisul mi l-am indulcit putin :)
    Sunt bune oricum, as manca non stop:))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Super arata!! Imi plac foarte tare icrele, mi-ai dat o idee buna ptr maine. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Ulutooo... trimite la mine tot castronelul, ca eu am placerea sa maninc icre doar o data pe an, asta cind merg acasa... uaaaaaaaaaaaaaaaaa... acum mi-e foame si pofta... vin cu piinita calda si papam impreuna ?!

    RăspundețiȘtergere
  7. O idee buna!nu am facut de ceva vreme nici o salata de icre.Nu ma intreba daca mi-e pofta:)

    RăspundețiȘtergere
  8. Simona, de obicei si eu tot in weekend le fac :) Mult spor si pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Daniela, ti le trimit cu drag! Am mai auzit pe cineva la fel, ca mananca icre doar cand vine in tara ..oare doar in Ro se papa icrele facute in casa ? :)
    Sa nu uiti de painita, mmm:))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Teo, stiu eu ca ti-e pofta :)) Trebuie sa le faci, mai ales daca n-ai mai mancat de mult :)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Sotul meu are misiunea sa pregateasca icre.Foarte bune-i reusesc.Eu doar le infulec.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  12. Mihaela, esti norocoasa cu asa sot:) Al meu asteapta cuminte sa i le pun in fata la masa ... gateste si el dar de obicei chestii rapide si usoare:)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!