By http://retetegg.blogspot.com/
In ultima vreme am inclus sfecla rosie tot mai des in meniul nostru, fie in salate, tocanite sau ciorbe.
O ciorba de porc cu sfecla rosie a fost alegerea perfecta pentru masa de pranz!
Am folosit:
Am adaugat ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, toate taiate marunt.
Apoi am pus sfecla si cartofii taiate cuburi.
Cand legumele au devenit moi, am pus bulionul de rosii si cel de zarzare (noi acrim cu bulion de zarzare facut de noi si conservat ca si cel de rosii, dar e buna si cu bors sau zeama de varza), apoi fideaua si am potrivit de sare.
La final am pus patrunjelul tocat marunt si am oprit focul.
In ultima vreme am inclus sfecla rosie tot mai des in meniul nostru, fie in salate, tocanite sau ciorbe.
O ciorba de porc cu sfecla rosie a fost alegerea perfecta pentru masa de pranz!
Am folosit:
- 400 gr carne de porc (pulpa sau spata), 2 sfecle rosii (mai micute), 1 ceapa, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1/2 telina, 2 cartofi, fidea, bulion de rosii, patrunjel, sare, bulion de zarzare (pt acrit).
Am adaugat ceapa, morcovul, pastarnacul si telina, toate taiate marunt.
Apoi am pus sfecla si cartofii taiate cuburi.
Cand legumele au devenit moi, am pus bulionul de rosii si cel de zarzare (noi acrim cu bulion de zarzare facut de noi si conservat ca si cel de rosii, dar e buna si cu bors sau zeama de varza), apoi fideaua si am potrivit de sare.
La final am pus patrunjelul tocat marunt si am oprit focul.
Pofta buna!
Mama, ce-as minca si eu o farfurie la ora asta... Imi place la nebunie culoarea, doar ca mama mea facea borsuletul cu cartofi si sfecla, asa mai de post... dar nu refuz o portioara de la tine... Pupici !
RăspundețiȘtergereDaniela, a fost buna tare! Am si o varianta de post, dar de data asta carnivorul meu a zis s-o mai imbunatatesc cu niste porcusor :))
RăspundețiȘtergerePupici!
Sfecla rosie imi place mult, asa ca voi incerca si eu ciorbita ta.
RăspundețiȘtergereUna din preferatele mele. Nu refuz o portie!
RăspundețiȘtergeresi mie imi place sfecla:) saptamana aceasta aproape zilnic am facut ceva cu sfecla. te pup. o zi insorita iti doresc :)
RăspundețiȘtergereInteresant asociere!...si sigur buna!
RăspundețiȘtergereCristina, sigur o sa-ti placa, are o aroma super :)
RăspundețiȘtergereAlexandrina te servesc cu drag, mai ales de ziua ta! La multi ani!:*
RăspundețiȘtergereAndreea la fel si eu, a fost saptamana de sfecla rosie :))
RăspundețiȘtergereTe pup si duminica frumoasa!
Imi place sfecla foarte mult,dar mofturosii mei nu o vor in ciorba.Asa ca servesc de la tine o portie.Pupici!
RăspundețiȘtergereViviana, e foarte buna! Initial si mie mi s-a parut ciudat sa pun sfecla in ciorba..dar de cand am facut prima data si mi-a placut la nebunie, am inceput s-o folosesc si la ciorbite :)
RăspundețiȘtergereMihaela, te astept! Ai mei au mancat fara mofturi :)) Pupici!
RăspundețiȘtergereTare bine arata ciorbita ta! pup
RăspundețiȘtergereMerci mult Timea! Pup!
RăspundețiȘtergereMmm, buna rau!
RăspundețiȘtergereMerci mult Maya! Pup!
RăspundețiȘtergere