By http://retetegg.blogspot.com/
Am fost asa de indragostiti de prima panna cotta pe care am facut-o pe 1 martie, inca pe 8 a trebuit sa repetam figura :)
Am facut o panna cotta cu aroma de lamaie, imbracata apoi intr-un sos dulce acrisor de fructe de padure si insotita de zmeura delicioasa! A fost fara indoiala cel mai bun desert pe care puteam sa-l aleg pentru 8 martie, un super rasfat si o incantare pentru papilele gustative :)
Am folosit:
- 300 ml lapte dulce, 200 ml frisca lichida (sau smantana dulce), 250 g zahar, 2 plicuri gelatina (20 g), 1 zahar vanilat, 1 esenta concentrata de lamaie, fructe de padure.
Am pus intr-un vas laptele si l-am incalzit (doar cald nu fiert). Am pus 150 g zahar si am amestecat pana s-a topit.
Am dat vasul deoparte si am adaugat frisca lichida, gelatina hidratata, esenta concentrata de lamaie si zaharul vanilat.
Am pus pe foc din nou, am omogenizat cu un tel si am lasat pana s-a incalzit din nou compozitia (fara sa fiarba).
Cateva pahare le-am umezit cu apa rece si am pus budinca in ele. Le-am asezat inclinate pentru mai mult efect, dar se vad foarte ok si lasate drepte.
Am lasat in frigider 3-4 ore inainte de servire.
Am servit cu piure de fructe de padure, facut din fructe de padure semicongelate, amestecate cu 100 gr zahar si pasate cu blenderul.
Am decorat cu zmeura parfumata!
Enjoy the dessert!
si ce efect!
RăspundețiȘtergereDelicios desert.
RăspundețiȘtergereMerci Adnia! M-am jucat putin cu ele ... e asa de minunat desertul asta il poti face si prezenta in toate felurile :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Cristina. M-am inscris la provocare cu prima panna cotta ca era ceva nou si special pt mine, dar se pare ca luna asta asta-i desertul de baza la noi acasa:)
RăspundețiȘtergereUau,... paharul din prima poza e pentru mine, da ?! Hmmm, ce bunut este... Pupici si o saptamina minunata !
RăspundețiȘtergereCe frumos arata!
RăspundețiȘtergereCe frumos ti-a iesit aranjamentul in pahar!!! Desigur ca a fost si foarte delicioasa!
RăspundețiȘtergereDanutza, this is beautiful panna cotta, love the colors!
RăspundețiȘtergereDaniela, dupa cum vezi e pe alese ...pentru tine portia cea mai generoasa :)) te pup!
RăspundețiȘtergereMerci mult sis! Ma bucur ca ti-a placut, te anunt cand mai fac :) Pup!
RăspundețiȘtergereThank you Marina!!
RăspundețiȘtergereHummm... des très belles verrines aux fruits rouge, j'adore!
RăspundețiȘtergerebisous
Merci beaucoup Beth! Bisous!
RăspundețiȘtergereTi-am admirat aranjamentul pe Fb!E super!
RăspundețiȘtergereArata super!! Nota 10 ptr prezentare!! Ma crezi ca nu am facut niciodata panna cotta?! :) Am salvat si reteta ca prea bine arata.. Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Teo! Pupici!
RăspundețiȘtergereMerci mult Simona! Si eu am facut prima data pe 1 martie si apoi pe 8 :)) Daca incerci o data nu o sa te mai opresti :))
RăspundețiȘtergerePupici!
Imi place mult panna-cotta.Inca nu am facut cu fructe de padure,doar cu lamaie.Este minunata.Pupici!
RăspundețiȘtergereMihaela, cred ca e buna in orice combinatie, chiar si cu cioco. Noua ne plac deserturile mai usoare cu gust dulce-acrisor, asa ca aleg mereu fructele de padure :)
RăspundețiȘtergerePupici!
Tare bine aratã:)
RăspundețiȘtergereMerci mult Ramona!!
RăspundețiȘtergere