vineri, 10 februarie 2012

Pilaf cu aripioare de pui si ciuperci






By http://retetegg.blogspot.com/

La noi nu prea se mananca pilaf, decat foarte rar, cam 1-2 ori pe an. Mie imi place pilaful, insa iubitul meu cu greu il suporta:))

Dar pentru ca uneori nu mai stiu ce sa gatesc, trebuie sa fac si pilaf ... de fiecare data in alta varianta, ca sa manance si mofturosul meu :)

Am folosit:
  • 6 aripioare de pui, 1 ceapa, 1 morcov, 1/2 ardei, 2 cani cu orez, 7-8 ciuperci, 1 foaie de dafin, 2-3 boabe de ienibahar, 1 cub concentrat de pui, sare, 200 ml suc de rosii, patrunjel.

Intr-o oala cu 2 l de apa am pus la fiert aripioarele de pui spalate bine inainte. Le-am lasat sa dea un clocot apoi le-am schimbat apa.

Le-am pus din nou la fiert si am adaugat 1 morcov curatat, taiat in 2-3 bucati si ceapa taiata asemenea.

Intr-o tigaie am calit ciupercile taiate felii si ardeiul taiat cuburi mici.

Orezul l-am spalat si l-am pus intr-un vas cu apa.

Cand supa cu pui si legume e aproape gata si ciupercile calite am pregatit o cratita in care am pus pe rand: ciupercile si ardeiul, am adaugat 1/2 din supa, aripioarele si orezul (care intre timp s-a umflat).

Am amestecat in permanenta sa nu se lipeasca si am adaugat din cand in cand supa in pilaf. Am adaugat si foaia de dafin, boabele de ienibahar si cubul de pui.

Cand orezul a fiert am adaugat sucul de rosii, am potrivit de sare si am pus patrunjel tocat.

Pofta buna!

20 de comentarii:

  1. Gata ?! Pot sa-mi pun barbetica si sa ma prezint la cina ?! Hmmm, delicios... Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  2. Nice post! I really enjoy your blog!

    RăspundețiȘtergere
  3. Oh!!!! mon dieux, ce plat tipique maison me donne faim...

    Superbe, merci

    RăspundețiȘtergere
  4. Daniela, te astept cu drag! Ce bine ca am cu cine sa savurez pilaful, daca ai mei sunt mofturosi:)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Beth, merci beaucoup aussi pour ta visite! Bisous!

    RăspundețiȘtergere
  6. A fost clar ziua pilafului, ca am vazut si la Cristina azi tot pilaf :) Sa ne fie de bine in orice caz! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa mai cu legume si suc de rosii imi place si mie.
    Sa spui cand vrei sa vin sa-ti tin companie la masa.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga mea, te astept oricand doresti! :)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sanatos si gustos pilaful cu ciuperci!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa zic si eu! Sa ii conving si pe ai mei e mai greu ... cand le zic: facem pilaf? deja ii vad ca se stramba:)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Te invit cu drag la concursul meu inimos: http://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2012/02/concurs-ce-ti-pofteste-inima.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie imi place pilaful, mai ales daca are ciuperci...

    RăspundețiȘtergere
  13. Haplea si mie cu ciuperci mi se pare cel mai bun :) Nici nu-i musai sa contina carne daca are ciuperci :))

    RăspundețiȘtergere
  14. De cand nu am mai papat un asa pilaf , imi plac toate ingredientele !!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!