vineri, 11 noiembrie 2011

Conopida si varza rosie - murate



By http://retetegg.blogspot.com/

O combinatie excelenta, merge de minune langa fripturi sau diverse mancaruri. Soacra mea a pus muraturile in acest fel: unele butoiase cu morcovi, telina, gogonele si altele cu varza si conopida.

Gasiti reteta primei combinatii la muraturi.

La cea de varza cu conopida avem nevoie de:
  • varza rosie, conopida, sare, otet, hrean, boabe de piper.
Pentru fiecare litru de apa am pus 1 lingura de sare si una de otet.

Am pus lichidul pe foc si am fiert aproximativ 7-8 minute.

Am tocat varza, iar conopida am desfacut-o in buchetele mici.

Le-am asezat in borcane (butoiase), am pus deasupra bete de hrean si boabe de piper.

Am adaugat saramura peste varza si conopida si-am inchis ermetic butoiasele.

Am depozitat la loc racoros.



13 comentarii:

  1. Ce culoare super are varza.Da' ce sa mai spun,toate sunt bune tare.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelenta combinatia, langa o fripturica:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am apa in gura... n-am mai mincat varza murata de cind eram acasa, iar acum ca am vazut culoarea asta mi s-a facut o poftaaaa... trimite-mi vreo doua-trei borcanele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dia, e o idee buna cu varza rosie, in special pentru cromatica in farfurie ... ca asa la gust e super si varza alba ... dar la aspect nu e cine stie ce:)Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Teo, chiar joi am papat o portie zdravana langa niste pulpite pe grill ...o nebunie:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Anto, e asa simplu ca visul sa devina realitate:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Daniela, noua ne-a dat soacra butoiase mai mari ca sa ne saturam:)) Esti sigura ca vrei la borcanel, asa abia se deschide pofta:) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  8. arata super bine si eu am facut si miau iesit.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ma bucur mult ca ti-au iesit si ca ti-au placut! Mie imi plac foarte mult muraturile de acest gen :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Se vântură sau se lasă neatinse până se consumă?

    RăspundețiȘtergere
  11. Daca pui muraturi se vantura in general, dar cand pui varza si conopida tocate e greu sa le vanturi. Se conserva si rezista foarte bine si lasate neatinse :)

    Sa ai spor!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!