joi, 10 noiembrie 2011

Compot de struguri





By http://retetegg.blogspot.com/

Compotul de struguri e si mai simplu de pregatit decat cel de gutui asa ca merita si el testat. E foarte aromat si bun, mai ales daca folosim strugurei din via din gradina...mmmm.:)

Am folosit:
  • struguri (de care va plac), apa, zahar (la un borcan de 800 de gr aproximativ 3 linguri de zahar).
Am cules boabele de strugure de pe fiecare ciorchin, le-am spalat bine si le-am asezat in borcane.

Am pus apa la fiert impreuna cu zaharul si cand a clocotit bine am adaugat-o in borcane peste struguri. Punem un cutit sub fiecare borcan sa nu se sparga.

Dupa ce am inchis borcanele cu capace, le-am intors pe capac pana a doua zi.

Le-am depozitat apoi in beci (camara).

Super buuun!

16 comentarii:

  1. Pansy, socrii mei au niste vii imense cu struguri mega buni. Ei stau in zona Buzaului ... fac un vin nemaipomenit de bun, daramite compot:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dia, e foarte bun. Eu l-am descoperit de cativa ani si-mi place mult! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest compot tine peste iarna fara probleme ???...Adica , daca nu a fost fiert , nu sunt probleme cu el ??? ...Am ramas uimita , pt ca eu nu stiam decat reteta aceea, in care pui strugurele , zaharul si apa in borcan , capsezi si apoi fierbi borcanele ,o ora parca ! Deci rezista peste iarna ???Am niste struguri tare buni si n-as vrea sa-i irosesc !!! MULTUMESC !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Poti sa faci dupa ce reteta vrei si iti place. Reteta asta e 100 % garantata, eu am si acum borcane de toamna trecuta in camara si sunt in stare perfecta.

    E inutil sa le mai fierbi pt ca pui peste boabele de strugure apa fiarta...dar poti sa faci cum vrei..

    Cat despre timpul pt fierbere, mai mult de jumatate de ora nu e indicat fiindca se vor face praf fructele...si cum spui si tu, e pacat sa le irosesti :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Voi folosii aceasta reteta CATEGORIC !!! Sunt ferm convinsa ca e o metoda mult mai sanatoasa , vitaminele pastrandu-se mult mai bine cu metoda asta !! Acum , mai am o intrebare ...se poate folosi zahar brun !!! Multumesc !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca iti place mai mult zaharul brun, cred ca e ok sa-l folosesti. Eu n-am incercat pana acum, dar n-are ce sa fie rau, ma gandesc :) Din cate stiu, e chiar mai indicat in general consumul de zahar brun.

    Sa ai spor si sa ma anunti cum a iesit compotul :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc pt informatii si reteta !! Cu siguranta o sa dau de stire !!M-a fascinat reteta asta !!! Maukie e super-tare!! Multa sanatate !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Hi hi, Maukie ma inveseleste mereu cu mieunatul lui :))

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!