luni, 3 octombrie 2011

Tocăniţă de găină cu dovlecei







By http://retetegg.blogspot.com/

Pentru ca am pastrat pulpitele gainii de la tara din care am facut si ciorbita, zilele trecute am facut si-o tocanita, cu gust adevarat de gaina. O bunatate!

Am folosit:
  • 2 pulpe de gaina (sau mai multe daca avem), 3 aripi de pui, 3 dovlecei, 1 ceapa, 3-4 rosii, 1 ardei, sare, piper, boia (iute sau dulce), 2 linguri de ulei, patrunjel.

Pulpele de gaina le-am spalat si le-am fiert aproximativ 1 ora. Le-am scos pe o farfurie, dar am pastrat in oala si apa in care au fiert.

Intr-un vas am pus 2 linguri de ulei in care am calit ceapa tocata. Am adaugat putina boia, apoi am pus pulpele de gaina si aripile de pui.

Am adaugat si cateva linguri din apa in care a fiert gaina si am pus un capac deasupra vasului.

Am lasat la foc mic, amestecand din cand in cand.

Peste aproximativ 20 de minute am adaugat si ardeiul taiat marunt, apoi dovleceii si restul de supa de gaina.

Am fiert din nou cu capac la foc mic pana cand legumele si carnea au fost aproape gata.

Am adaugat rosiile decojite si tocate marunt, sare si piper.

La final am pus patrunjelul tocat.

Pofta buna!



8 comentarii:

  1. Bunea tare si frumoasa.Eu tot dovlecei am bucatarit.Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Dia, noua ne plac tare mult dovleceii si scap usor cu ei ca merg in multe combinatii:) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, buna Alice! Pacat ca o mancam asa de rar:)) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. O mancare buna, iar cu dovlecei este perfecta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cristina, am vrut sa mai schimb clasicul cartof din tocanite. Dovlecelul parca e mai dulce si fierbe mai repede:) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tocanita cu dovlecel e foarte dulce si gustoasa!Si din cat vad eu ai o gaina eco:)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!