duminică, 9 octombrie 2011

Cartofi ţărăneşti





By http://retetegg.blogspot.com/

Nu stiu daca pe blog v-am spus (dar pe Fb am zis cu siguranta) de Targul Toamna Pitesteana care se desfasoara saptamana aceasta la noi in Pitesti. E un targ la care gasesti toate bunatatile pe care le doresti (multe specialitati de branza si cascaval, sunculita, carnati, fructe si legume, must, vin, multe gratare incinse pline de bunatati, muraturi...ce sa mai..de toate!!!) Aaa si dulciuri, sa nu uitam de dulciuri (cioco de casa, turta dulce, acadele, nuga si preferatul nostru: kurtos kalacs). Au si cazan unde fac tuica ... ce mai, super tare!!!

In primele zile (joi si vineri) am fost si noi pe acolo, am stat la coada sa-mi iau must proaspat stors, am devorat niste mici, carnaciori si ceafa de porc ... dar de ieri a inceput ploaia asa ca ne-am refugiat cu totii in casa.

Cu gandul la sunculita afumata de la targ (pe care am degustat-o cu mare pofta) am zis ca e cazul sa papam ceva bun si acasa, ceva oarecum legat de targul de bunatati. Am facut asadar cartofi taranesti, cu ceapa alba si rosie, sunculita afumata, verdeturi si cascaval ... o nebunieeee!!!

Am folosit:
  • 1 kg cartofi, 3 cepe (2 albe/1 rosie), 350 gr sunculita afumata, cascaval, verdeturi uscate (patrunjel, cimbru, oregano), sare , piper, boia dulce.
Cartofii i-am fiert in coaja, apoi i-am racit si i-am curatat. I-am tocat in cuburi (ceva mai mari, cam ca la salata orientala).

Intr-o cratita incinsa cu 2 linguri de ulei am calit ceapa taiata pestisori si sunculita taiata pe lung felii subtiri. Am adaugat sare, piper si boia si am lasat pana s-a rumenit ceapa.

Apoi am pus cartofii, verdeturile si am amestecat de cateva ori. Am lasat maxim 10 minute pe foc mediu, amestecand mereu sa nu se prinda de cratita.

Am servit cartofii taranesti fierbinti cu cascaval ras deasupra.

O mega bunatate! Va recomand sa testati!

Pofta buna!

15 comentarii:

  1. Da! Deliciosi! Sunt buni si simpli si ca si garnitura.

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi i-am servit asa, ca fel de baza, ca aveau carnitza:)
    Duminica frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Fac si eu si ne plac foarte mult!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. Teo, cred ca ne plac tuturor mai ales ca au 2 chestii esentiale: sunt foarte buni si se fac repede:) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Buni!!! Si mie imi plac! O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata super bine si cred ca este foarte bun

    RăspundețiȘtergere
  7. Cristina, welcome to club:) Saptamana frumoasa si insorita si tie!

    RăspundețiȘtergere
  8. Anonim, multumesc! Te asigur ca sunt foarte buni si merita incercati!

    RăspundețiȘtergere
  9. I-am incercat si eu...si au iesit bestiali ;) ms:*

    RăspundețiȘtergere
  10. I-am incercat si eu si au iesit bestiali!!!! merci :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma bucur mult ca ti-au placut! sa mai incerci si alte retete:) O zi frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Simplu si eficient! Buna reteta!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!