vineri, 30 septembrie 2011

Murături


By http://retetegg.blogspot.com/

Pentru iarna sunt excelente muraturile, langa orice tocanita, fripturica, etc.

Prea multe detalii despre ele n-am sa va dau, probabil ca toata lumea le cunoaste si le consuma cu placere.

Se pregatesc destul de usor si sunt accesibile aproape tuturor, important este sa avem un spatiu de depozitare, caci ele se pot pune si in bidoane mai mari (oamenii pe la tara asa pun). Noi nu am pus chiar multe, dar sunt suficiente cat sa ne potolim poftele:))

Am folosit (nu neaparat combinate toate, ci diverse combinatii):
  • gogonele, ardei, conopida, castraveti, morcovi, telina (frunze si radacina), sfecla rosie, varza (alba si rosie), sare grunjoasa, 2-3 lingurite de zahar, un plic de Pikant fix - dulce acrisor, apa.
Legumele se spala si se aseaza in borcane, butoiase...ce avem.

Se adauga apa fierbinte in care am pus sare grunjoasa, zahar si pikant fix.

Se pun capacele si se depoziteaza muraturile la loc racoros.

P.S. Mai multe poze voi adauga cand desfacem primul butoias:)

8 comentarii:

  1. Si mie imi plac muraturile cat mai asortate,cu de toate ,de la varza la morcov!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi rontaim cu placere morcovii si conopida...abia astept sa le gustam:) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bune!!! La iarna avem cu ce manca friptura...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cristina, pentru muraturile astea mai, mai ca-mi doresc sa vina iarna:)) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. ma pregatesc si eu sa-mi umplu camara chiar daca aici unde sant eu ,se gasesc tot anul verduri si fructe .....tot mai bun e facut in casa ..........si mai economic cred eu.......salutari la toti!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu strica niciodata sa avem cate ceva pus in camara, mai ales ca iarna se scumpesc fructele si legumele :)

    Mult spor!!

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!