De Revelion v-am spus ca am servit peste, mai exact somon, fiindca imi place mie cel mai mult.
Pentru ca am vrut sa fie cat mai proaspat pe masa, l-am pregatit chiar in noaptea aceea, in aprox 10 minute.
L-am aromat cu portocale, busuioc si l-am servit langa niste cartofi copti deliciosi. :)
Am folosit:
- 2 rondele somon, 1-2 portocale, 1/2 lingurita busuioc uscat, sare de mare, piper alb, 3 cartofi, 1/2 lingurita boia dulce, 6 lingurite branza dulce cu smantana, 2 linguri ulei de masline.
Mai intai m-am ocupat de cartofi si i-am spalat bine, i-am taiat pe fiecare pe jumatate si i-am pus intr-o tava.
I-am stropit cu ulei de masline, sare, piper si boia.
Am pus tava in cuptor si am lasat la foc moderat 40-45 min.
Rondelele de somon le-am spalat, le-am scurs bine de apa si le-am condimentat cu sare si piper.
Am incins o tigaie antiaderenta si am pus in ea rondelele de somon. Am pus pe fiecare, doar pe o parte, busuioc.
Am lasat cam 2-3 minute pe fiecare parte, apoi am adaugat sucul si pulpa de la 2 portocale medii.
Am lasat pe foc inca 7-8 minute, pana cand sucul de portocale s-a caramelizat usor in jurul rondelelor de somon.
Am servit somonul alaturi de cartofii peste care am pus cate o lingurita de branza dulce cu smantana.
Foarte simplu si foarte gustos!
Tare bun!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Cristina! :*
RăspundețiȘtergere