Saratele fragede si gustoase, cu mac si susan, special pentru voi intr-o zi friguroasa de noiembrie.
Stiu ca par mai migaloase, insa merita din plin sa le faceti, mai ales in perioada sarbatorilor, fiindca ies foarte multe si aveti cateva zile de rontait. Sunt ideale si pentru cei mici si pofticiosi care cer mereu cate ceva.
Am folosit:
- 250 g margarina la pachet, 2 lingurite de sare, 2 oua, 100 ml lapte (dulce sau acru), 700 g faina, 1 praf de copt, 2 lingurite otet, susan, mac.
Intr-un bol mare punem faina si margarina taiata cubulete. Margarina trebuie tinuta 1 ora inainte la temperatura camerei.
Amestecam cu mana pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam sarea, ouale, laptele si apoi praful de copt stins cu otet.
Framantam aluatul timp de cateva minute, apoi il punem intr-o folie de plastic la frigider. Il lasam aprox. 20-30 de min.
Pe masa de lucru punem faina si o intindem uniform. Luam bucati potrivite din aluat si le intindem cu un sucitor.
Taiem aluatul in ce forme dorim, eu am folosit o forma de biscuiti si am facut pestisori.
Am uns pestisorii cu o pensula cu apa (sau galbenus de ou daca doriti) si am pus deasupra susan si mac.
I-am asezat pe hartie de copt in tava si i-am pus la cuptorul preincalzit, la foc mic, 15-20 de minute.
Sunt niste saratele excelente atat calde cat si reci.
Sunt foarte fragede si gustoase!
M-am prezentat la mincat saratele pestisori... hmmm... deliciosi... Pupici !
RăspundețiȘtergereBine ai venit Daniela! Serveste pestisori! Pupici:*
RăspundețiȘtergereSi eu vreau sa rontai ceva!
RăspundețiȘtergereCu mare drag Mari! :*
RăspundețiȘtergereCe mult ne plac saratelele!!!
RăspundețiȘtergereSi eu as rontai mereu! Multumesc!
RăspundețiȘtergereMinunate saratele,dar berea??unde este berea??
RăspundețiȘtergereAm uitat de bere :( Data viitoare iau intai berea :D
RăspundețiȘtergereBune si cu mac si cu susan.. si mai ales c-o bere langa :)
RăspundețiȘtergereMerci mult Simo :*
RăspundețiȘtergereSaratele nu refuz niciodata pentru ca imi plac mult...
RăspundețiȘtergere