marți, 5 iunie 2012

Gogosi pufoase si rapide

By  http://retetegg.blogspot.ro

Eu imi amintesc intotdeauna cu placere cateva feluri de mancare si deserturi care mi-au umplut copilaria de bucurie. Am fost un copil destul de mofturos, insa gogosile pufoase si rapide (noi le ziceam gogosi cu lingura) mi-au placut intotdeauna super mult.

Cred ca anul asta se implineau vreo 10 ani de cand nu mai mancasem gogosele pufoase, asa ca am intrebat-o pe mama cum se fac si m-am apucat de treaba. Cred ca sunt cele mai simple si rapide gogosi pe care le-am facut pana acum, nu necesita framantare, efort sau timp prea mult, perfecte cand vrem ceva dulce si buuun:)

Am folosit:
  • 350 ml lapte batut (sau iaurt), 4-5 linguri de zahar, 2 oua, zahar vanilat, praf de copt, esente (rom, lamaie), 400-500 g faina.
Intr-un bol mai mare am batut ouale cateva minute cu un tel, apoi am pus laptele, esentele, zaharul si zaharul vanilat. Am batut bine tot cu telul cateva minute pana s-a topit zaharul.

Apoi am pus praful de copt si faina. Faina vom pune intre 400 si 500 g cam cat sa fie compozitia asa mai grosuta, mai groasa ca la clatite dar nu foarte groasa. Trebuie sa curga doar putin din lingura.

Cu o lingura am luat din aluat si cu o lingurita am impins compozitia din lingura in tigaia cu ulei incins.

Ele se umfla imediat si se rumenesc repede. Le-am intors pe toate partile si cand s-au rumenit le-am scos pe un servet pus pe farfurie. Ca sa nu fie prea imbibate de ulei.

Eu le-am pudrat cu zahar, dar sunt super si cu dulceata!


 
Pofta buna!

37 de comentarii:

  1. mai ai cateva si pentru mine? ca la noi e prea cald ca sa ma apuc de gogosi!!!:P

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow,asa le facea bunica si tare ne mai placeau!Sunt si raman intr-adevar foarte pufoase!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hummm ces baigner sont superbes ils donne envie de les dévorés!

    Bisous

    RăspundețiȘtergere
  4. Stefy, la noi a plouat pana mai devreme, asa ca numai bine de facut gogosi! te servesc cu mare drag:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Teo, eu ani de zile m-am gandit la ele pana cand am zis ca e cazul sa apelez la sursa si sa le fac eu singura :)) Asa e cand vine pofta prea mare :) pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Merci beaucoup Beth! Vraiment ils sont un delice!
    Bisous!

    RăspundețiȘtergere
  7. Gogosi cu lapte ... hmmm, un mic dejun perfect as zice eu !! ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Pentru mine sunt perfecte la orice ora:) Eu si asa mananc aiurea, nu prea respect mesele cum trebuie:)) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. N-am mai facut gogosi de cand eram in Dk!! Asa ca voi fura de la tine... cateva! :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  10. Yummy dar, cine ar putea refuza asa ceva arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  11. Yamiiii,mai ai si pentru mine,,,,ca vin cu dulceata!!
    Puppp!!

    RăspundețiȘtergere
  12. Simo, serveste draga mea! Pupici:*

    RăspundețiȘtergere
  13. Mirela, abia te astept cu dulceata:) Pup!:*

    RăspundețiȘtergere
  14. Astea sint exact prajiturile copilariei mele :). Frumos de tot!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce ma bucur ca ne-am amintit cu totii de anii frumosi ai copilariei :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Yammy,yammy.....ce pufoase sunt gogoselele tale!!!!!Cu laptic si negresit(pentru copii mei) cu dulceata:)!!!! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  17. Multumesc Maria! Copiii sunt cei mai incantati de gogoselele astea. Noi cand eram mici incercam sa descoperim diverse forme ... fiind puse cu lingura luau forme ciudate la prajire:)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  18. baiatul meu e dependent de gogosi...asa ca stiu cum e cu pasiunea asta!

    RăspundețiȘtergere
  19. Hi hi, bine ca nu e dependent de cioco cum e nepotelul meu:) Dupa ce ca el e foarte energic, ciocolata il face si mai si:)) Gogosile sunt mai sanatoase;)

    RăspundețiȘtergere
  20. Asa-i fac si eu Dianei,tare mult ii plac.Nu le fac insa cat de des le doreste ea,din motive de prajeala.
    Acestea arata fooooarte bine,as vrea si eu macar una.
    Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  21. Mihaela, serveste cu drag cate doresti si pentru tine si pt Diana:)
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  22. Ce amintiri frumoase, si copii nostri ar trebui sa aiba asa amintiri !!!

    RăspundețiȘtergere
  23. Asa este! Tine doar de noi sa le oferim mici bucurii de care sa-si aminteasca peste ani :)

    RăspundețiȘtergere
  24. Chiar as manca o goagoasa asa la micul dejun...

    RăspundețiȘtergere
  25. sunt extrem de usor de facut cum vad aici...dupa cum vezi m-am intors la ele si inca mai salivez...din pacate nu am praf de copt dar o sa am si din ala prin casa asa ca o sa le pun in practica cat mai curand posibil...pana atunci sa-ti dau o idee tot referitor la gogosi cu lingura...aici se numesc mosciungele si sunt un aperitiv bun,gustos si chiar folosit ca un antipast si la nunti,petreceri cand faci un bufet ...e un aluat simplu din faina drojdie putina sare ,ulei si in aluat poti adauga fie flori de bostan tocate sau masline tocate sau bucatele mici de peste hamsii pentru a da un gust particular ba chiar poti adauga cubulete mici de sunca de praga ,in functie de gustul si imaginatia ta...apoi lasi aluatul la crescut ,aluatul fiind framantat mai moale cat sa-l poti lua cu lingura si sa-i dai drumul in baie de ulei la copt...apoi le scoti pe un servetel ca sa absoarba uleiul abondant de pe ele si gata se pot servi calde dar si reci....incearca daca vrei si apoi sa-mi zici cum au iesit...aici se vand mai ales acum in perioada estiva ,f bine..mai ales ca e plin de turisti si ca un pranz rapid ei prefera sa manance cat mai comod si pe langa o salata fie mixta fie cu mozzarella sau impreuna mai adauga langa si niste mosciungele si gata pranzul....

    RăspundețiȘtergere
  26. Multumesc mult pt idee Alina! Chiar imi plac gogoselele servite ca aperitiv iar reteta pare foarte usor de facut si suna delicios cu masline, sunca, peste...le voi incerca si eu cat de curand si iti spun cum au fost;)
    Te pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  27. Vreau sa-i fac o surpriza mamei dar nu avem in casa praf de copt. Il pot inlocui cu drojdie? Daca da,cam cata sa pun ? <3

    RăspundețiȘtergere
  28. Praful de copt poti sa-l inlocuiesti cu bicarbonat sau amoniac. Nu prea merge drojdia in aceasta reteta.

    Mult spor! :)

    RăspundețiȘtergere

  29. multumesc de retetafoarte bunasi rapida o sa mai ancerc si alte retete

    RăspundețiȘtergere
  30. Foarte bune,am facut in 30 erau gata mancate.Mersi pt reteta,mai vor si maine .

    RăspundețiȘtergere
  31. Ma bucur mult ca v-au placut! :) As face si eu maine, chiar mi-e pofta :P

    RăspundețiȘtergere
  32. ori mancam ori nu mai mancam nu

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!