Pentru ca astazi este ziua Europei vreau sa ne rasfatam cu o prajitura rapida si gustoasa, in 2 culori si cu o crema delicioasa de lamaie si cocos.
Am folosit:
- Pt blat: 8 oua, 8 linguri de zahar, 8 linguri de faina, 1 praf de copt, o lingura otet, 2 linguri cacao, 1 zahar vanilat, 1 esenta de vanilie.
- Pt crema: 300 ml lapte dulce, 3-4 linguri faina, 2 plicuri zahar vanilat, coaja si zeama de la o lamaie mare, 1/2 pachet unt, 8 linguri de zahar.
- Pt sirop: 6 linguri de zahar, 500 ml apa, esenta de lamaie.
- Pt decor: 100 ml lapte de cocos, capsuni, bombonele de ciocolata.
Blatul:
Am batut ouale cu zaharul pana cand acesta s-a topit. Am adaugat esenta si zaharul vanilat, praful de copt stins in otet.
Am pus faina treptat, cate o lingura, omogenizand bine cu mixerul.
Jumatate din compozitie am pus-o intr-o tava (rotunda am avut eu) cu diametrul 20 cm.
Am lasat-o in cuptorul preincalzit, la foc mediu, 25 de minute.
Compozitia ramasa am amestecat-o cu cacao, apoi am copt blatul al doilea.
Cat timp am lasat sa se raceasca blaturile, am pregatit siropul si crema.
Siropul:
In apa fierbinte am dizolvat zaharul si am pus esenta. Am tinut 4-5 minute pe foc, apoi am lasat deoparte sa se raceasca.
Crema:
Am pus intr-un vas laptele, coaja de lamaie, zaharul vanilat si zaharul
si am amestecat pana s-a topit. Am pus apoi vasul de foc, am adaugat
faina si am omogenizat bine sa nu faca cocoloase.
Amestecam continuu pana devine consistenta ca o budinca.
Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul si zeama de lamaie. Dupa ce am omogenizat bine crema, lasam 30 de minute la loc racoros.
Amestecam continuu pana devine consistenta ca o budinca.
Am luat vasul de pe foc, am adaugat untul si zeama de lamaie. Dupa ce am omogenizat bine crema, lasam 30 de minute la loc racoros.
Asamblarea:
Am pus pe un platou blatul simplu si l-am insiropat.
Am adaugat un strat de crema, apoi am pus blatul de cacao si l-am insiropat.
Din nou am pus crema si am intins-o si pe margini.
Peste stratul de crema am pus lapte de cocos si am decorat cu capsuni si bombonele de ciocolata.
Nu arata prea spectaculos, dar gustul este senzational! :)
Daca folositi o tava mai mare si mariti cantitatile de ingrediente, puteti face un tort. La decoruri decizia va apartine ... partea spectaculoasa o reprezinta interiorul, respectiv feliile de prajitura/tort.
Superbe ce gâteau et sans doute bien délicieux, bravo!
RăspundețiȘtergereCe tort gustos ai facut! pup
RăspundețiȘtergereChiar uitasem ca-i ziua Europei :)))
RăspundețiȘtergereDelicios mod de a o sarbatori... Si daca tot e petrecere, o portie este a mea, nu?
Pup
Merci beaucoup Beth! Bisous!
RăspundețiȘtergereTimea, eu am fost modesta si-am zis sa nu-i spun tort, ca n-a iesit prea aspectuos :)) Merci mult! Pupici!
RăspundețiȘtergereSimo, astia la tv au uitat si de ziua Europei si vorbesc numai despre finala Europa League :)) Eu cum sunt perplexa la fotbal, sarbatoresc doar ziua Europei azi:))
RăspundețiȘtergerePupici si hai la o felie de prajiturica:*
Trebuie sa fie tare gustoasa, pupici!
RăspundețiȘtergereE delicioasa Danutza! Pupici!
RăspundețiȘtergerearata bine de tot!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Alinutza! Pup!
RăspundețiȘtergereDaca tot sarbatoresti,atunci inseamna ca primesti si musafiri.Am venit la o felie de tort.Te pup!
RăspundețiȘtergereTe astept cu drag! Pupici!
RăspundețiȘtergeresi eu vreau!
RăspundețiȘtergereCu mare drag si pt tine o portie Adnia! Pup!
RăspundețiȘtergereazi iau desertul in oras...
RăspundețiȘtergereCristina, uneori e bine sa ne si rasfatam :)
RăspundețiȘtergereCe feliuta apetisanta !!!! ;)
RăspundețiȘtergereMerci mult Adina! :*
RăspundețiȘtergere