sâmbătă, 10 martie 2012

Cordon bleu











By http://retetegg.blogspot.com/

De foarta mult timp imi doream sa incerc cordon bleu, adica facut 100 % de mine nu luat la cutie congelat :) Si l-am tot amanat in ideea ca nu o sa-mi iasa, ca e complicat, etc.

Dar de 8 martie am zis ca trebuie musai sa-l incerc. Pai daca nici de ziua femeii nu-mi demonstrez eu cat sunt de talentata in bucatarie, atunci cand? :))

Si l-am facut! Nu e perfect, nu are aspect de restaurant ... dar e super gustos :) Si nu e chiar asa de complicat de facut ... adica merge repede treaba, trebuie doar sa va apucati de el ca apoi n-are cum sa nu iasa :))

Am folosit:
  • piept de pui (2 bucati), felii de sunca de pui (Sissi), felii de cascaval, sare, piper alb, 3 -4 linguri pesmet, 3 -4 linguri faina, 2 oua, ulei pt prajit, scobitori.
Eu am avut ceva probleme cu pieptul de pui ca nu mi s-a taiat asa frumos cum vroiam, dar am reusit pana in final sa obtin cateva felii frumusele de piept .

Le-am batut putin cu ciocanul pt snitele, le-am condimentat, apoi am asezat pe fiecare felii de cascaval si de sunca (vezi foto).

Am rulat usor apoi am prins in scobitori si le-am inchis ca pe niste rulouri.

Le-am trecut prin faina, ou si pesmet si le-am prajit in ulei incins pe toate partile pana s-au rumenit.

Le-am scos pe un servet sa se scurga grasimea.

Am servit cu salata de legume si verdeturi.

Delicios!!!

12 comentarii:

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!