By http://retetegg.blogspot.com
Dupa ce in toamna am facut o minunata reteta de bulz si am mancat pe nerasuflate, acum m-am gandit la o alta reteta tot pe baza de mamaliga, branza, smantana ... taci si inghite!
Prima data cand am auzit de acest fel de mancare a fost la Radu Anton Roman ale carui emisiuni le urmaream cu mare interes. Apoi am vazut reteta in diverse variante pe net si am tot zis ca o fac. Si abia acum i-a venit si ei randul :)
Eu am adaptat reteta asa cum am considerat ca ne place noua sa o servim!
Am folosit:
Dupa ce in toamna am facut o minunata reteta de bulz si am mancat pe nerasuflate, acum m-am gandit la o alta reteta tot pe baza de mamaliga, branza, smantana ... taci si inghite!
Prima data cand am auzit de acest fel de mancare a fost la Radu Anton Roman ale carui emisiuni le urmaream cu mare interes. Apoi am vazut reteta in diverse variante pe net si am tot zis ca o fac. Si abia acum i-a venit si ei randul :)
Eu am adaptat reteta asa cum am considerat ca ne place noua sa o servim!
Am folosit:
- Pt mamaliga: malai, lapte(sau apa), sare, putin unt.
- Pt straturi: smantana, branza sarata, oua, carnati de casa, putin unt.
Am facut o mamaliga nu foarte tare din lapte, malai, sare si putin unt adaugat spre final.
Carnatii de casa i-am prajit si i-am taiat felii, branza am dat-o pe razatoare.
Intr-o tava unsa cu unt am pus un strat de mamaliga, apoi carnati, branza si smantana.
Am adaugat inca un strat de mamaliga, apoi am facut 2 adancituri si am spart in fiecare cate un ou.
Am pus tava la cuptor si am lasat la foc mediu pana cand s-au copt ouale.
Am servit cu muraturi. Putem sa mai adaugam smantana sau branza rasa atunci cand servim, in functie de preferinte!
Carnatii de casa i-am prajit si i-am taiat felii, branza am dat-o pe razatoare.
Intr-o tava unsa cu unt am pus un strat de mamaliga, apoi carnati, branza si smantana.
Am adaugat inca un strat de mamaliga, apoi am facut 2 adancituri si am spart in fiecare cate un ou.
Am pus tava la cuptor si am lasat la foc mediu pana cand s-au copt ouale.
Am servit cu muraturi. Putem sa mai adaugam smantana sau branza rasa atunci cand servim, in functie de preferinte!
Eu chiar am ramas fara cuvinte.Arata super.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! Adevarul e ca atunci cand ai farfuria in fata nu prea mai ai timp sa vorbesti, doar sa infuleci repede tot:))
RăspundețiȘtergeretac si inghit in sec :)) si eu vreau sa fac de ceva timp si inca n-am reusit...pup
RăspundețiȘtergereDana, eu cel mai greu ajung sa fac retetele simple:)) Le tot aman si pana la urma revin la ele:)Pup si te servesc cu o portie pana faci tu;)
RăspundețiȘtergereSi eu tac si inghit ... in sec ;(((( ...
RăspundețiȘtergereAdina, las ca asa faceam si eu mereu cand vedeam pe net, pana n-am mai rezistat si mi-am facut si eu:))Pup!
RăspundețiȘtergereAi un premiu la mine.Sa vii sa-l ridici.Inghit in sec,dar tot Te pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! Pup!
RăspundețiȘtergereReteta e simpla si buuunaaaa!
RăspundețiȘtergereDar la fel ca tine, tot aman sa o fac!
Efectiv acum cand scriu, inghit in sec. Pupici!
La mine cele mai grele vizite pe bloguri sunt seara, pentru ca mancam de obicei pana in ora 7-7:30 si cand intru si vad bunatati ma apuca toate poftele:) Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bunatate ai gatit tu aici! Arata excelent!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos!!:*
RăspundețiȘtergereBuna! Am vizitat blogul tau si am ramas impresionata. Esti priceputa si delicata. Eu am incercat ceva de pe aici http://smagpaaverden.blogspot.com/2011/11/sma-fristelser-brunekager.html... oua umplute si fursecurile... chiar sunt bune.. poate incerci si tu.. nu am vazut inca pe blogurile romanesti retetele respective... se traduce bine si cu translatorul ... spor la munca!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult pt apreciere si pentru sugestii! Frumusele fursecurile:)
RăspundețiȘtergereas manca mamaliga in fiecare zi!..:))
RăspundețiȘtergereSi noua ne place, o mancam si cu tocanite ... eu uneori si cu ciorba:))
RăspundețiȘtergere