By http://retetegg.blogspot.com/
De cand am facut prima data novac si mi-a placut mult si gustul lui si faptul ca are doar 2-3 oase mari, cumpar mereu si incerc sa-l pregatesc in diverse combinatii.
Este prima data cand il pregatesc cu sos de smantana si e delicios!!
Am folosit:
- 1 file de novac (850 gr), 150 ml smantana, 1 ceapa, 100 ml vin, condimente pentru peste, 2-3 ciuperci, 2 lime, 2 linguri ulei de masline, sare, piper alb, fasole verde congelata, morcovi.
File-ul l-am spalat bine, l-am condimentat si l-am pus intr-o tava unsa cu putin ulei. Am pus pe langa el cateva ciuperci taiate bucati si l-am stropit cu suc de lime.
Am pus tava la cuptor la foc potrivit.
Intre timp am facut sosul. Am calit o ceapa, am stins-o cu vin si am lasat pe foc pana a devenit moale ceapa. Am adaugat apoi smantana, sare, piper, putina coaja de lime.
Sosul obtinut l-am pus in tava peste peste si am bagat din nou la cuptor aproximativ 25 - 30 de minute.
Fasolea verde si morcovul le-am fiert in apa cu sare, apoi le-am scurs si le-am stropit cu suc de lime.
Am servit pestele cu sos, ciupercutele din tava si legumele natur.
E foarte, foarte bun! :)
O reteta pe placul meu la ingredientele astea!Pupici!
RăspundețiȘtergereO portie mica de peste trimite si la mine... hmmm... ce buna...
RăspundețiȘtergereTeo si mie mi-a placut mult, a fost ceva diferit fata de ce faceam de obicei:) Pup!
RăspundețiȘtergereDaniela, acusi vine:)) Pup!
RăspundețiȘtergereE super misto cu sos de smantana! Da da imi place!
RăspundețiȘtergereMultu mult Anto! Pupici!
RăspundețiȘtergererecunosc...asa ceva nu am testat dar suna bine! Te pup!
RăspundețiȘtergereViviana, am avut si eu mici dubii cu sosul de smantana la peste caci era o noutate, dar am zis ca daca Sanda Marin zice ca-i bun tre sa fie el bun:) Si a fost;) Pupici!
RăspundețiȘtergereEste exact pe placul meu papica ta.Te pup!
RăspundețiȘtergereMa bucur mult ca-ti place!! Te pup!
RăspundețiȘtergere