By http://retetegg.blogspot.com/
Am uitat de pelteaua mea de gutui, asa ca am ajuns in decembrie si eu n-am postat-o. Dar nu mai sufera amanare, e musai sa v-o prezint.
E asa de aromata, seamana la gust si putin si la consistenta cu mierea, e excelenta!
Am folosit-o prima data la reteta Mere coapte cu nuci si migdale, iar apoi mi-am indulcit un suc de portocale si mere (reteta zilele viitoare) cu ea. Yummi!
Am folosit:
Punem gutuile si cotoarele la fiert intr-un vas incapator si adaugam apa sa se acopere fructele.
Fierbem pana cand gutuile devin moi.
Strecuram, aruncam fructele, iar lichidul obtinut il punem din nou intr-un vas pe foc.
Adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Lasam pe foc pana incepe sa devina consistent amestecul.
Punem pelteaua fierbinte in borcane, capacim si lasam sa se raceasca, apoi depozitam in camara.
Are o super aroma, e dulceee si buna! Seamana mult la gust cu mierea si e excelenta si in diverse prajituri sau deserturi.
Am uitat de pelteaua mea de gutui, asa ca am ajuns in decembrie si eu n-am postat-o. Dar nu mai sufera amanare, e musai sa v-o prezint.
E asa de aromata, seamana la gust si putin si la consistenta cu mierea, e excelenta!
Am folosit-o prima data la reteta Mere coapte cu nuci si migdale, iar apoi mi-am indulcit un suc de portocale si mere (reteta zilele viitoare) cu ea. Yummi!
Am folosit:
- 1 kg gutui si 2 kg cotoare de gutui ramase de la gemul de gutui, 1 kg de zahar, apa.
Punem gutuile si cotoarele la fiert intr-un vas incapator si adaugam apa sa se acopere fructele.
Fierbem pana cand gutuile devin moi.
Strecuram, aruncam fructele, iar lichidul obtinut il punem din nou intr-un vas pe foc.
Adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Lasam pe foc pana incepe sa devina consistent amestecul.
Punem pelteaua fierbinte in borcane, capacim si lasam sa se raceasca, apoi depozitam in camara.
Are o super aroma, e dulceee si buna! Seamana mult la gust cu mierea si e excelenta si in diverse prajituri sau deserturi.
faina rau culoarea .eu n-am gutui nici de pofta :(
RăspundețiȘtergerepup
Merci Sarah! Noi avem la tara la socrii gutui, ca asa din piata era prea scump sa cumpar sa fac gem, peltea:)Pup!
RăspundețiȘtergereCe buna e pelteaua de gutui, e preferata mea! Frumoasa culoare are a ta!
RăspundețiȘtergereCat de bine arata...nu am facut niciodata dar cred ca e foarte buna!
RăspundețiȘtergereweekend frumos!
Stiu ca este delicioasa.Are o culoare de vis.Pupici!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Alexandrina!
RăspundețiȘtergereViolette, e chiar foarte buna! Nici eu n-am facut pana acum dar cred ca merita in fiecare an sa ai 2-3 borcanele in casa:)
RăspundețiȘtergereMerci mult Dia! Te pup!
RăspundețiȘtergereArata de milioane! Perfect!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Maya!
RăspundețiȘtergereCe inseamna consistenta in cazul acestei retete? Eu am incercat o alta reteta si luandu-ma exact dupa ea am "reusit" sa obtin caramel...
RăspundețiȘtergereConsistenta este exact ca cea de miere. O testezi sa vezi cum curge de pe lingura si daca se comporta ca mierea, inseamna ca este fiarta suficient.
RăspundețiȘtergereDaca o fierbi prea mult e normal sa devina caramel fiindca are foarte mult zahar reteta :)