marți, 13 decembrie 2011

Biscuiti cu ghimbir, scortisoara si miere





By http://retetegg.blogspot.com/

Cred ca acesti biscuiti sunt cei mai aromati pe care i-am mancat vreodata. Aroma de ghimbir si scortisoara se imbina perfect cu dulceata mierii, asa ca nu-i ocoliti acum de sarbatori, sunt perfecti!!

Reteta este una simpla, iar daca avem si ceva forme sa-i modelam in ton cu sarbatorile de iarna e ideal!

Am folosit:
  • 100 gr unt rece, 4 linguri de zahar, 2 linguri de miere, 2 oua, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita ghimbir macinat, 1/4 lingurita scortisoara, 300 gr faina, 1 praf de sare.
Am amestecat untul rece taiat cubulete cu faina, praful de copt, sare si zahar.

Apoi am adaugat ouale, mierea, gimbirul si scortisoara. Am omogenizat pana am obtinut un aluat tare.

L-am pus 30 de minute la frigider, apoi am modelat biscuitii.

I-am copt la foc mediu 15 minute.

Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-o cutie de metal inchisa ermetic.

Sunt foarte aromati si merg de minune cu lapte, ceai sau cafea.


10 comentarii:

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!