By http://retetegg.blogspot.com/
Cred ca acesti biscuiti sunt cei mai aromati pe care i-am mancat vreodata. Aroma de ghimbir si scortisoara se imbina perfect cu dulceata mierii, asa ca nu-i ocoliti acum de sarbatori, sunt perfecti!!
Reteta este una simpla, iar daca avem si ceva forme sa-i modelam in ton cu sarbatorile de iarna e ideal!
Am folosit:
- 100 gr unt rece, 4 linguri de zahar, 2 linguri de miere, 2 oua, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita ghimbir macinat, 1/4 lingurita scortisoara, 300 gr faina, 1 praf de sare.
Apoi am adaugat ouale, mierea, gimbirul si scortisoara. Am omogenizat pana am obtinut un aluat tare.
L-am pus 30 de minute la frigider, apoi am modelat biscuitii.
I-am copt la foc mediu 15 minute.
Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-o cutie de metal inchisa ermetic.
Sunt foarte aromati si merg de minune cu lapte, ceai sau cafea.
imi plac biscuiti tai, ce-as mai rontaii cativa, pup :*
RăspundețiȘtergereSUNT DELICIOSI !!!
RăspundețiȘtergereDanutza, hai sa rontaim impreuna:))Pup!
RăspundețiȘtergereMerci Adina! Te invit si pe tine la rontaiala cu noi:)
RăspundețiȘtergereAs rontai si eu unul.Mai ai?Imi place ghimbirul.Pupicei!
RăspundețiȘtergereAm avut pana aseara, dar i-am rontait pe toti:)) Nu-i problema ca mai fac zilele astea! Pup!
RăspundețiȘtergereAbsolut deliciosi! Am venit prea tarziu nu? Sa va fie de bine! pupici
RăspundețiȘtergereAnto, ai venit la fix! Acum fac niste fursecuri braduti:) Pupici!
RăspundețiȘtergeresunt gustosi si aromati! pupici
RăspundețiȘtergereTimea, chiar asa sunt! Te servesc cu mare placere! pupici!
RăspundețiȘtergere