By http://retetegg.blogspot.com/
Bu hu huuuuu!!! Fiindca peste tot este 'febra' de Halloween m-am gandit sa asortez si eu postarea de azi cu sarbatoarea americanilor:)
Am vrut sa-mi iau o palarie de vrajitoare si sa va sperii, dar mi s-a spus ca n-am nevoie de costumatie ca sa par o vrajitoare autentica:)):))
Anul asta n-am plecat la colindat cu dovleacul, ci l-am copt si am umplut niste strudele aromate si calde cu el :)
Am folosit:
Aluatul l-am decongelat la temperatura camerei.
Am copt dovleacul, i-am inlaturat semintele si i-am pus miezul dulce intr-un bol. L-am pasat cu o furculita pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul, esenta, nucsoara si scortisoara. Am omogenizat din nou foarte bine toate ingredientele.
Am asezat umplutura din belsug pe foaia de aluat, am rulat si am taiat sub forma de strudele. Le-am crestat putin deasupra apoi le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putina margarina.
Le-am pus la cuptor la foc potrivit aproximativ 25 de minute. Cu 5 minute inainte de final am uns strudelele cu galbenus de ou (din pacate ouale din comert sunt foarte 'spalacite' si nu am obtinut o culoare prea galbena).
Am servit strudelele fierbinti pudrate cu zahar sau simple (fiecare dupa preferinta).
Minunate intr-o seara friguroasa de toamna, langa o cana cu laptic sau un ceai aromat.
Pofta buna si Happy Halloween pt cei ce sarbatoresc!
Bu hu huuuuu!!! Fiindca peste tot este 'febra' de Halloween m-am gandit sa asortez si eu postarea de azi cu sarbatoarea americanilor:)
Am vrut sa-mi iau o palarie de vrajitoare si sa va sperii, dar mi s-a spus ca n-am nevoie de costumatie ca sa par o vrajitoare autentica:)):))
Anul asta n-am plecat la colindat cu dovleacul, ci l-am copt si am umplut niste strudele aromate si calde cu el :)
Am folosit:
- 1 foaie de aluat congelat, 1 dovleac (squash, nu pumpkin - adica acela mai lunguiet si dulceee), 5 linguri de zahar, nucsoara, scortisoara, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 galbenus de ou, putina margarina sau unt pt tava.
Aluatul l-am decongelat la temperatura camerei.
Am copt dovleacul, i-am inlaturat semintele si i-am pus miezul dulce intr-un bol. L-am pasat cu o furculita pana s-a omogenizat. Am adaugat zaharul, esenta, nucsoara si scortisoara. Am omogenizat din nou foarte bine toate ingredientele.
Am asezat umplutura din belsug pe foaia de aluat, am rulat si am taiat sub forma de strudele. Le-am crestat putin deasupra apoi le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu putina margarina.
Le-am pus la cuptor la foc potrivit aproximativ 25 de minute. Cu 5 minute inainte de final am uns strudelele cu galbenus de ou (din pacate ouale din comert sunt foarte 'spalacite' si nu am obtinut o culoare prea galbena).
Am servit strudelele fierbinti pudrate cu zahar sau simple (fiecare dupa preferinta).
Minunate intr-o seara friguroasa de toamna, langa o cana cu laptic sau un ceai aromat.
Pofta buna si Happy Halloween pt cei ce sarbatoresc!
delicios abia astept sa fac si eu mersi de reteta
RăspundețiȘtergereabia astept sa realizez si eu reteta
RăspundețiȘtergereReteta e foarte simpla (pentru lenesi asa ca mine) si se face repejor:) Mult spor daca o vei incerca!
RăspundețiȘtergereDelicios!!! ador dovleacul in prajituri!!
RăspundețiȘtergerebooo hoooo hooooo.daca nu imi dai strudel te bantuiiiiii.yummy!pupicei
RăspundețiȘtergereMerci Anto! Si eu il adooor!
RăspundețiȘtergereSarah, nu ma risc asa ca iti dau:)) Pupici!
RăspundețiȘtergerePeste tot vad diferite delicii cu dovleac.Strudelul tau cred ca este foarte bun,ca are o culoare de toata frumusetea.Pupici!
RăspundețiȘtergereDia, a fost delicios! Culoarea era si mai frumoasa daca aveam oua de tara:)Pupici!
RăspundețiȘtergereArata ff bine! Imi place mult dovleacul!
RăspundețiȘtergereMerci Cristina!
RăspundețiȘtergereDELICIOASEEEEEE
RăspundețiȘtergereMultumesc!
RăspundețiȘtergere