vineri, 16 septembrie 2011

Ketchup de casă





By http://retetegg.blogspot.com/

Astazi am venit (asa cum am promis) cu reteta de ketchup de casa, excelenta mai ales pentru paste, dar si pentru alte mancaruri. E asa de bun si de dulce ca il putem manca si pe paine:))

Iar stau destul de prost la cantitati, dar voi incerca sa fiu cat mai exacta ca sa va iasa totul perfect:)

Am folosit:
  • 5 kg rosii, 2,5 kg ardei kapia, 2-3 linguri de zahar, sare grunjoasa, ulei.

Rosiile le-am spalat si le-am trecut prin separatorul de coji si seminte.

Ardeiul copt si decojit l-am trecut prin masina de tocat pana a devenit pasta.

Am pus rosiile si ardeii intr-o oala mare la fiert. Am adaugat sare si zahar.

Am lasat sa fiarba pana a scazut la consistenta dorita de noi.

Am pus ketchup-ul in borcane, am adaugat putin ulei deasupra fiecarui borcan si am pus capacele.

Am lasat ketchup-ul intre paturi pana s-a racit complet, apoi l-am depozitat in camara.

E mega bun, dupa parerea mea de 10 ori mai bun decat cel din comert (care nu prea are rosii prin el, doar colorant si amidon).

Abia astept sa testez paste si pizza cu el, yum-yum!!


18 comentarii:

  1. foarte bun, iar daca avea si cativa ardei iuti prin el, era perfect pt mine..:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. normal ce e mai bun decat cel din comert.bravo tie ca te-ai incumetat sa-l faci.pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Alinutza, noi nu mancam picant! Dar desigur ca se pot pune cativa ardei iuti si gata treaba:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Merci Sarah! Cam era necesar, plus ca era plina gradina la tara de rosii:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cred si eu ca este mult mai bun decat cel de cumparat.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  6. haha)) uite de ketchup de casa chiar nu am stiut) tre sa las eu casino online si sa ma apuc de gatit. prea multe recete bune gasesti pe blogul tau.iti lasa gura apa)

    RăspundețiȘtergere
  7. Harnicute sunteti fetelor!Eu sa mor de foame in iarna asta pentru ca nu am facut provizii ca voi!Metoda ochiometrica este adoptata de multi bucatari care "miros" cantitatile!

    RăspundețiȘtergere
  8. nu am facut niciodata ketchup.imi imaginez ce bun a iesit.

    RăspundețiȘtergere
  9. mult mai bun , clar!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dia, nici nu gasesc asemanare intre cel cumparat si acesta:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Nicu, multe gospodine fac ketchup:) Ma bucur ca iti place blogul!

    RăspundețiȘtergere
  12. Teo, nu mori de foame ca au si la magazin bunatati:))Nici eu nu faceam singura, dar am facut cu mama si soacra si m-au impins de la spate, plus ca ele au ochiu format la cantitati:))

    RăspundețiȘtergere
  13. Pansy, daca ai timp si chef merita sa incerci macar 2-3 borcanele, e buun!

    RăspundețiȘtergere
  14. aceasta reteta merge imbunatatita cu 5-6 cepe date prin masina de tocat,1-2 capatani de usturoi,2-3 ardei piscaciosi,putin cimbru si busuioc.

    RăspundețiȘtergere
  15. Asta e reteta clasica, tu poti sa adaugi in ea orice iti place. Eu adaug de obicei condimentele atunci cand gatesc, in functie de sosul pe care il prefer ;)

    RăspundețiȘtergere

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!