By http://retetegg.blogspot.com
Astazi am mai experimentat un "chinezism", am combinat ceea ce am crezut eu ca merge mai bine ca sa obtin un pui cu portocale asemanator cu cel de la "Wu Xing" (cine a mancat de la ei stie despre ce vorbesc).
A iesit foarte bun, a mancat cu pofta chiar si mama [asta chiar e o minune, ea e foarte mofturoasa:))]!
Am folosit:
Am taiat ceapa si ardeiul julien si le-am pus la calit.
Pieptul l-am taiat cuburi si aripile in bucatele mai mici. Le-am adaugat peste ardei si ceapa cand acestea erau calite bine.
Am adaugat cubul de pui, condimentele pentru pui, 1/2 pahar de apa, oregano, coriandru , otet si sos de soia.
Am lasat 15 minute pe foc amestecand din cand in cand.
Am adaugat apoi portocalele taiate cuburi si am mai lasat 5 minute.
La final am pus patrunjel tocat.
Am servit cu garnitura de orez (orez fiert cu putin ulei, sare si patrunjel).
Pofta buna!
PS: Am primit si un mic dar in semn de apreciere, asa ca a fost un succes garantat reteta, cel putin pentru ai mei :).
Astazi am mai experimentat un "chinezism", am combinat ceea ce am crezut eu ca merge mai bine ca sa obtin un pui cu portocale asemanator cu cel de la "Wu Xing" (cine a mancat de la ei stie despre ce vorbesc).
A iesit foarte bun, a mancat cu pofta chiar si mama [asta chiar e o minune, ea e foarte mofturoasa:))]!
Am folosit:
- 1 piept mare de pui, 2 aripioare, 1 ceapa, 2 portocale, 1 ardei rosu, 2-3 linguri sos de soia, 2 linguri otet de mere, 1 cub cu gust de pui, condimente pentru pui, oregano, coriandru boabe, patrunjel verde.
Am taiat ceapa si ardeiul julien si le-am pus la calit.
Pieptul l-am taiat cuburi si aripile in bucatele mai mici. Le-am adaugat peste ardei si ceapa cand acestea erau calite bine.
Am adaugat cubul de pui, condimentele pentru pui, 1/2 pahar de apa, oregano, coriandru , otet si sos de soia.
Am lasat 15 minute pe foc amestecand din cand in cand.
Am adaugat apoi portocalele taiate cuburi si am mai lasat 5 minute.
La final am pus patrunjel tocat.
Am servit cu garnitura de orez (orez fiert cu putin ulei, sare si patrunjel).
Pofta buna!
PS: Am primit si un mic dar in semn de apreciere, asa ca a fost un succes garantat reteta, cel putin pentru ai mei :).
Cat de bine arata.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult!
RăspundețiȘtergerem-ai innebunit cu retetele tale!!!
RăspundețiȘtergere..vreau sa spun ..foarte apetisante...
RăspundețiȘtergereAndreea, ma bucur mult ca iti plac retetele! Sa incerci ce iti place si sa-mi zici cum au iesit:) Eu am descoperit de vreo juma de an retetele cu fructe si de atunci le tot combin, le testez:)
RăspundețiȘtergereportocalele raman in mancare sau se scot dupa ce este gata?
RăspundețiȘtergereDupa cum se observa si in poza raman. Sunt foarte bune in combinatie cu puiul ...ofera un gust dulce-acrisor :)
RăspundețiȘtergereok ms mult acum ma duc sa ma apuc de treaba.
RăspundețiȘtergereMult spor!
RăspundețiȘtergere