Ultima reteta inainte de Craciun este una foarte simpla si gustoasa: pui la cuptor!
Stiu ca toata lumea vrea porc de Craciun, si mie imi place carnea de porc, dar dupa lebar, toba, carnati si sunca, sorici, sarmale, parca e prea mult si friptura tot de porc :) Asa ca aleg friptura de pui, cu ceva legume alaturi si cu muraturi. (Friptura de porc eventual a doua zi de Craciun :P )
Eu am facut un pui clasic, simplu, la cuptor, insa voi puteti alege sa-l pregatiti umplut, daca va place mai sofisticat :)
Portii: 4
Timp de preparare: 1h 30m
Dificultate: redusa
Ingrediente:
- un pui (1600 g), 3 linguri ulei de masline, sare de mare, piper, boia dulce, fulgi de chilli, 2-3 catei de usturoi, 50 ml vin alb, oregano, busuioc, cimbru, curry pudra, o ceasca apa.
Am spalat bine puiul, apoi l-am uns cu ulei de masline.
L-am condimentat cu sare, piper, oregano, busuioc, boia, chilli, curry. Din loc in loc l-am intepat cu varful unui cutit si am introdus jumatati si sferturi de catei de usturoi.
Intr-o tava am pus o ceasca mica de apa si am asezat puiul, cu pieptul in sus. In jurul lui am pus cateva crengute mici de cimbru.
I-am legat picioarele cu o sfoara subtire, astfel a avut loc mai bine in tava rotunda de yena.
L-am pus la cuptor, la foc mic.
Dupa 30-40 de minute, cand apa s-a evaporat, am pus in tava vinul alb.
Din cand in cand am deschis cuptorul si am stropit puiul cu vinul din tava. In aprox. 1 ora puiul e gata.
*Daca va place mai rumen, il mai lasati 10-15 minute.
Am portionat puiul si l-am servit cu legume la tigaie si muraturi taranesti.
Puteti alege sa-l serviti si cu piure de cartofi, orez la aburi, iar langa o salata de cruditati sau de legume.
Va doresc sarbatori minunate alaturi de cei dragi, spor la pregatiri si pofta buna!!!
Craciun fericit si niste sarbatori asa cum ti le doresti!
RăspundețiȘtergereCraciun fericit!! Te pup cu drag :*
RăspundețiȘtergere