Imi plac foarte mult chiftelele, de orice fel. Si cele din carne si cele din legume. Imi plac combinatiile gen pui-peste, pui-porc, etc, iar azi am facut unele delicioase: vita si pui!
Este pentru prima data cand incerc aceasta combinatie si pentru prima data cand fac chiftele din carne de vita :) Sunt mult mai usoare decat cele din carne de porc, iar in combinatie cu legume devin si mai bune.
Le-am servit cu sos de rosii, insa merg bine si simple, chiar si reci a doua zi in sandvis ;)
Am folosit:
- 300 g pulpa de vitel, 300 g piept de pui, 1 cartof, 1 morcov, 3-4 catei de usturoi, 1 legatura marar, 2 linguri faina, 2 oua, sare, piper, boia dulce, oregano, maghiran, ghimbir.
- Sos: 500 ml suc de rosii, 5 linguri ketchup picant de casa, 2 linguri rosii cuburi in bulion, busuioc, sare.
Am curatat cartoful si morcovul si le-am tocat cu robotul (prin razatoarea mica). Le-am scos si le-am pus la scurs.
Am pus apoi in robot carnea de vita si pui taiata in bucati, cateii de usturoi curatati si mararul. Le-am tocat impreuna.
Am pus amestecul intr-un bol, am adaugat morcovul si cartoful bine scurse, apoi ouale, faina si condimentele.
Am amestecat bine compozitia (cu mana, ca sa fiu sigura ca se leaga bine).
Mi-am umezit mainile cu apa si am format chiftelele. Le-am prajit in ulei, pe ambele parti, pana s-au rumenit.
Intr-o cratita am pus ingredientele pentru sos si am lasat sa fiarba 5-7 minute la foc mic.
Am servit chiftelele alaturi de sosul de rosii. Se pot pune direct in sos, insa dupa ce am oprit focul.
Pofta buna!
Sa me plait beaucoup, je mangerais bien !
RăspundețiȘtergerebisous
Merci Beth! Bisous :*
RăspundețiȘtergereArata foarte bine, cred ca sunt delicioase!
RăspundețiȘtergereN-am mai mancat chiftelute cu sos de... multi ani! Sunt cred ca vre-o 2 de cand tot zic sa fac.. si inca n-am reusit :)
RăspundețiȘtergereMultumesc! :)
RăspundețiȘtergereSimona, rar le fac si eu cu sos, dar imi plac foarte mult :)
RăspundețiȘtergere