joi, 19 septembrie 2013

File de merluciu cu sos de capere


Pentru ca am vazut in multe meniuri caperele si pentru ca nici macar nu le gustasem pana acum, am decis sa le acord o sansa :) Nu-mi pare rau deloc, ba chiar imi plac, mai ales alaturi de peste!

Sosul pe care l-am facut cu ele nu-i chiar meuniere, ci mai degraba o mica improvizatie, la fel de buna :). Pestele l-am pregatit in cuptor, iar ca garnitura am servit un orez cu legume.

Am folosit:
  • 2 bucati file de merluciu, 100 g capere, 1 legatura de patrunjel, 3 linguri ulei de masline, sare, piper, chilli, 1/2 lamaie.
Bucatile de file le-am spalat, le-am scurs bine de apa si le-am asezat in tava unsa cu o lingura de ulei de masline. Am pus pe ele sare, piper si chilli.

Am pus tava la cuptor timp de 25 de minute.

Intr-o tigaie am incins 2 linguri ulei de masline si am adaugat 1/2 legatura de patrunjel si zeama de la lamaie. Am condimentat cu sare si piper, apoi am pus caperele scurse (eu le-am luat conservate in otet).

Am servit pestele cu sos de capere si garnitura de orez cu legume.

Pofta buna si gatiti cu spor!

8 comentarii:

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!