sâmbătă, 16 martie 2013

Creveti cu portocale


Daca e weekend iar ne rasfatam cu ceva bun:) Astazi va aduc o reteta rapida si savuroasa: creveti cu portocale.

Cred ca cel mai bun mod in care putem sa pregatim crevetii este cel exotic. Eu ador combinatia de fructe dulci-acrisoare si creveti. De aceasta data i-am incercat cu portocale dulci si zemoase si i-am servit cu garnitura de legume si orez. 

Sunt foarte buni cu ananas si sos dulce acrisor, dar si cu portocale sunt deliciosi!

Am folosit:
  • 400 g creveti congelati, 2 portocale, 1 ardei gras rosu, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, 1/2 lingurita ghimbir pudra, un praf de piper alb, un praf de sare, 1/2 lingurita curry pudra, 1 lingurita sos soia, 1/2 lingurita sos dulce-acrisor, 2 lingurite otet, ulei de masline.
  • garnitura: mix de legume congelate: fasole pastai, cartofi, zucchini, mazare, porumb, morcov, ciuperci, orez (o combinatie facuta de mine intre 2 sortimente de mix de legume).
Am decongelat crevetii in apa rece si i-am lasat la scurs.

Am taiat ardeiul si ceapa si le-am pus in tigaie cu 1 lingura de ulei de masline. Le-am sotat cateva minute apoi am pus usturoiul tocat fin.

Am mai lasat 2-3 minute, apoi am pus crevetii si condimentele. Am adaugat otetul si sosurile.

Am decojit portocalele si le-am tocat cuburi. Le-am pus peste creveti cu tot cu sucul care s-a scurs din ele.

Am lasat la foc mediu aprox 10-12 minute, amestecand din cand in cand.

Mixurile de legume le-am pregatit intr-un wok mare la foc iute impreuna cu 2-3 linguri ulei de masline si un praf de sare.

Am servit crevetii cu sos de portocale si legume.

Pofta buna si weekend frumos!

10 comentarii:

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!