O alternativa mai sanatoasa a clasicelor chiftelute prajite, o reprezinta checul de carne. Pregatit cu multe verdeturi, condimente si copt, devine ideal pentru sandvisuri sau chiar o masa in sine alaturi de garnitura.
Modul de preparare seamana cu al drobului, doar ca eu am ales sa fie din carne de porc in cea mai mare proportie si cu ficatei de pui (doar pentru gust si pentru ca ne plac foarte mult).
Am folosit:
- 1 kg carne de porc tocata, 400 gr ficatei de pui, 2 leg ceapa verde, 1 leg usturoi verde, 1 leg patrunjel, 1 leg marar, 4 oua, sare, piper, boia dulce, cimbru, maghiran, busuioc.
Ficateii de pui bine spalati i-am pus la fiert 30 de minute cu cateva boabe de piper si o foaie dafin.
Am tocat marunt ceapa, usturoiul, mararul si patrunjelul.
Cand au fost fierti si raciti partial am tocat si ficateii marunt.
Intr-un bol i-am amestecat cu verdeturile, carnea tocata, condimentele si ouale. Am omogenizat bine compozitia.
Am pregatit o tava mare pe care am imbracat-o cu folie de aluminiu si am uns-o cu ulei.
Am pus in tava compozitia de mai sus.
Deasupra am pus seminte de susan si de mac.
Am lasat in cuptor 1 ora si jumatate la foc mic spre mediu.
Noi l-am servit alaturi de ciuperci sote, dar este foarte ok si cu alte garnituri dupa preferinte. Este perfect si in sandvisuri, in loc de alte mezeluri. Ara avantajul ca se taie foarte usor in felii subtiri pt sandvis.
Pofta buna si gatiti cu spor!
Mie imi plac foarte mult genul asta de aperitive,sunt foarte gustoase!
RăspundețiȘtergereO portie de 3-4 felii si pentru mine... salata de varza o fac eu... Pupici !
RăspundețiȘtergereTeo, la fel si mie! Plus ca e mult mai practic un chec, decat sa prajesc vreo 30 de chiftelute :)
RăspundețiȘtergerePup :*
Daniela, cu mare drag! Tocmai am facut si salata de varza (pt o fripturica) asa ca ai venit la fix :)
RăspundețiȘtergerePupici :*
Foarte bine arata. O sa incerc si eu sa adaug ficatei in carnea tocata. Trebuie sa fie delicioasa combinatia.
RăspundețiȘtergereMultumesc mult, Rita! Noua ne plac foarte mult ficateii si am vrut sa-i avem acolo, macar intr-o proportie mai mica :)
RăspundețiȘtergereE foarte bun, cu multe verdeturi :)
Pup:*
Merge si ca mic dejun , asa ca rezerva-mi si mie cateva felii bune :)) .
RăspundețiȘtergereDanutza , place ce-ai preparat ; duminica frumoasa !
Vai ma gandesc de ceva vreme la un drob...ar cam fi cazul sa-mi fac ca mi-ai facut pofta!!!
RăspundețiȘtergereChecul meu seamana foarte bine cu drobul,doar ca are mai multa carne si mai putine organe :)
RăspundețiȘtergerePup:*
Un chec consistent si delicios!! Si da, mai sanatos decat chiftelutele prajite:)
RăspundețiȘtergereMerci mult Simo! Daa, e foarte consistent si gustos :D
RăspundețiȘtergerePup:*
Multumesc mult, Diana! Iti pastrez cu drag din checul meu :) Pupici si duminica frumoasa! :*
RăspundețiȘtergereChiar bun si mai sanatos decat ceva prajit. Pup
RăspundețiȘtergereO bunatate, imi plac checurile aperitiv! Pupici
RăspundețiȘtergereCred ca este delicios, mie imi plac foarte mult astfel de checuri!
RăspundețiȘtergereAsa-i Timeea! :)
RăspundețiȘtergerePup:*
Merci mult, Paula!
RăspundețiȘtergerePupici :*
Cristina, vreau sa mai incerc si alte combinatii, sunt convinsa ca e foarte bun si in alte variante.
RăspundețiȘtergerePup*