miercuri, 12 decembrie 2012

Castane coapte


Imi doream de foarte mult timp sa incerc si eu castanele comestibile, dar niciodata nu gaseam prin magazine sa cumpar, iar prin padure cresc numai castane salbatice :)

Anul acesta am vazut in mai multe magazine mari, intre care Kaufland si Auchan, asa ca am cumparat sa vad cum sunt la gust. Am luat initial numai 1/2 kg, ca na, in caz ca nu erau pe placul meu sa nu dau 18 lei degeaba pe un kg intreg :))

Dar castanele au fost excelente, chiar mult mai bune decat ma asteptam si acum chiar pot spune ca merita banii :) Le-am copt si am mancat o parte din ele simple sau cu sare, iar cu ce mi-a ramas am facut un desert rapid, pe care am sa-l postez maine.

Crude nu-s bune asa ca trebuie musai sa le coaceti. Seamana bine la gust cu dovleacul copt, sunt dulcegi si putin cremoase. Eu ma asteptam la un gust fad, dar nu-s deloc asa.

Metoda cea mai simpla pentru coacerea lor zic eu ca este in tava. Merg coapte si in tigaie, dar iese fum, asa ca la cuptor treaba e mai simpla si fara fum sau miros.

Fiind destul de prafuite eu am spalat castanele putin, le-am uscat putin, apoi le-am crestat coaja in vreo 2-3 locuri sa fiu sigura ca nu-mi pocnesc in cuptor.

Le-am asezat pe hartie de copt in tava si le-am pus la cuptor cam 30 de minute. 

Coaja a devenit crocanta si cu ajutorul unui cutit le-am decojit cat erau calde inca.

Miezul poate sa fie consumat simplu sau cu sare, poate sa fie transformat intr-un desert delicios, piure de castane sau in numeroase prajituri poate sa inlocuiasca nuci, caju, alune etc.

Cred ca o salata cu rucola, cateva legume si castane e foarte buna, n-am incercat dar inca mai sunt castane la magazin asa ca nu-i timpul trecut :)

Incercati si voi castanele, merita sa le gustati macar o data pe an :)

Pofta buna!

6 comentarii:

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!