marți, 23 octombrie 2012

Crema de ciocolata

By http://retetegg.blogspot.ro/

Pentru ca v-a placut foarte mult tortul pe care l-ati vazut ieri, pentru ca toti mi-ati cerut cat mai repede reteta, azi am venit cu piesa de rezistenta a lui, mai exact crema de ciocolata cu care tortul a fost umplut.

Este o crema fina, aromata, delicioasa. Simpla ori in combinatie cu nuci sau cu fructe de padure, constituie o umplutura ideala pentru torturi si prajituri.

Se pregateste foarte usor si merita sa o incercati si voi :)

Am folosit:
  • 300 ml lapte, 8 linguri zahar, 1 zahar vanilat, 1 esenta de vanilie, 4 linguri de faina, 2 linguri de cacao, 1 ciocolata cu lapte (100 g), 200 g unt (un pachet).

Intr-o cratita se pun laptele, zaharul, esenta si zaharul vanilat. Se amesteca cu o lingura de cateva ori, apoi se pune cratita pe foc.

Cand laptele incepe sa fiarba sa adauga cacaua si faina, amestecand energic cu un tel. Se lasa pe foc cateva minute, amestecand in permanenta.

Cand a capatat consistenta de budinca, se adauga ciocolata si se mai tine pe foc 2 minute.

Se pune apoi intr-un loc racoros si se lasa pana se raceste.

Cand e complet rece, se adauga untul taiat in bucati si se omogenizeaza bine cu mixerul pana devine o crema fina.

Se lasa la frigider aprox. 30 de minute inainte de a o pune pe tort sau prajitura.

Se poate consuma si ca atare, in cupe, impreuna cu diverse fructe uscate, piscoturi etc.

Eu am folosit-o pentru tort, impreuna cu fructe de padure si frisca. E o combinatie super delicioasa!




10 comentarii:

Multumesc pentru comentarii! Cele anonime si necivilizate nu sunt permise pe acest blog!