Am facut deja o mare pasiune pentru prajiturile cu struguri asa ca in acest sezon se anunta multe deserturi pe baza de strugurei gustosi.
Azi va prezint cea mai simpla reteta de chec, un chec care se poate combina cu diverse fructe, cu cacao, fulgi de cocos sau orice altceva va place voua mai tare.
Am folosit:
- 4 oua, 4 linguri de zahar, 1 zahar vanilat, 1/2 plic praf de copt stins in otet, 1 lingura pesmet, 4 linguri faina, coaja de lamaie, 1 lingurita cacao, struguri albi si negri, un praf de sare, zahar pudra.
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am batut albusurile cu praful de sare si zaharul vanilat pana au devenit o spuma tare.
Am batut bine galbenusurile cu zaharul pana au devenit crema.
Am incorporat albusurile in crema de galbenusuri amestecand usor cu o spatula.
Am adaugat praful de copt dizolvat in otet, coaja de lamaie si pesmetul.
Am omogenizat cu mixerul si am incorporat toata faina.
Am oprit intr-un bol 3-4 linguri din compozitie iar pe restul am amestecat-o cu struguri si am pus-o in tava pe hartie de copt.
Peste compozitia din bol am pus 1 lingurita de cacao si am amestecat bine.
Am turnat-o de-a lungul pe mijlocul compozitiei din tava.
Am pus checul in cuptorul preincalzit, la foc mic spre mediu. Am lasat pentru 25 de minute tava in cuptor fara a deschide usa.
Am scos apoi checul din tava, am inlaturat de pe margini hartia de copt si am pudrat cu zahar.
E delicios si foarte simplu de preparat. A devenit foarte usor desertul nostru preferat in acest anotimp.
Enjoy!!
ce pufosenie! :)
RăspundețiȘtergereAha, iar ai facut un desert pufos si gustos... Ma prezint la tine, vezi ca sun la usa, da ?! Pupici si week-end minunat !
RăspundețiȘtergereMerci Diamond! E tare pufos :)
RăspundețiȘtergereDaniela, hai ca ascund cateva felii sa-ti pastrez, ca pana maine e posibil sa le pape cineva :)) Pupici si weekend frumos si tie!
RăspundețiȘtergerese pare ca in ultimul timp te-ai axat pe dulciurile cu struguri!1:P
RăspundețiȘtergereDaaa, exact ce spuneam in descriere...sunt bune rau si de sezon asa ca profit din plin :) Plus ca ai mei tot cer si n-am ce sa fac decat sa ma supun:))
RăspundețiȘtergeresUPER, O SA-L INCERC SI EU:)
RăspundețiȘtergerearata tare tare bine, draga mea!
RăspundețiȘtergereMerci Craita! Sunt sigura ca o sa-ti placa ;)
RăspundețiȘtergereMultumesc Alinutza :* Pup!
RăspundețiȘtergeredeliciosa prezentare!
RăspundețiȘtergereMerci Adnia! :*
RăspundețiȘtergereTare bine arata,yamiiii!!!!!
RăspundețiȘtergereMerci mult Mirela! :*
RăspundețiȘtergereCe sectiune frumoasa!!!
RăspundețiȘtergereMerci mult ;)
RăspundețiȘtergereTe-ai hotarît se ne termini cu pufoseniile astea de checuri?! :D Si asta e la fel de frumos si pufos ca celalalt!
RăspundețiȘtergereTare pufos si delicios checul tau! Pup
RăspundețiȘtergereCe bunatate de chec ai facut, fur si eu o portie! Pupici
RăspundețiȘtergereMerci mult Maya! E intr-adevar super pufos, doar ca e mai mic fiindca eram in criza de oua si am pus mai putine :)) Dar e asa de bun si-mi place ca nu e o reteta pretentioasa :)
RăspundețiȘtergerePup:*
Merci mult Maria. Pupici :*
RăspundețiȘtergerePoliana, cu mare drag te las sa furi cat doresti :))
RăspundețiȘtergerePupici:*
Pufos si delicios...Yammy!
RăspundețiȘtergerebuna! am incercat si eu retea ta ,dar am facut in forme de savarine si au iesit f.bune si frumoase...multumesc de ajutor!
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca ti-au placut! Se pot face in orice fel de forme si sunt si mai simpatice individuale :) Eu am fost mai lenesa si am facut in forma clasica de chec :)
RăspundețiȘtergere